HERNE – N-VA neemt gemeentelijk verkeersbeleid op de korrel

C21

HERNE – N-VA neemt gemeentelijk verkeersbeleid op de korrel

Franz_hegemann___1296_x_864_
HERNE – N-VA neemt gemeentelijk verkeersbeleid op de korrel - Franz Hegemann - © Deschuyffeleer
 

In een eerste van een reeks dossiers heeft de N-VA geen goed woord over voor het verkeersbeleid in de gemeente. De partij stelt vast dat er tijdens de voorbije legislatuur niet bijster veel aan beleid in dit domein werd gedaan. En ook het verkiezingsprogramma van de CD&V voor de inmiddels opgestarte nieuwe bestuursperiode krijgt een ruim onvoldoende bij de N-VA. Daartegenover komen de nieuwe afdelingsvoorzitter Franz Hegemann en zijn bestuur nu naar voor met een ambitieuze toekomstgerichte visie vervat in vijf speerpunten.

Voor de N-VA is het zo klaar als pompwater. De voorbije legislatuur heeft de CD&V-meerderheid ondermaats gepresteerd tegenover haar verkiezingsbeloftes van 2006 op gebied van mobiliteit en verkeer. “Ondanks alle goede voornemens en beloftes is er bitter weinig gerealiseerd”, zegt voorzitter Franz Hegemann. “De verkeersveiligheid is in vrije val, extra fietsenstallingen zoals nodig aan de Vier Armen in Herfelingen zijn er niet gekomen, er kwam geen meter fietspad bij, er was geen extra aandacht voor mindervaliden, Herne werd steeds minder goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de veiligheid van de schoolkinderen komt in het gedrang en de snelheidsbeperkingen bleven zonder effect En ook het jongste CD&V-verkiezingsprogramma stelt helaas weer niet veel voor”.
 
Voor de N-VA, die ijvert voor mobiliteit op mensenmaat, is een mobiliteitsbeleid een optelsom van praktische maatregelen en van kleinere en grotere ingrepen. Haar beleid ligt dan ook vervat in vijf speerpunten. “Eerst en vooral dient het autoverkeer te worden beheerst”, stelt de voorzitter. “Zo zijn een verbetering van de verkeersveiligheid en de aandacht voor verkeersslachtoffers voor ons een blijvende prioriteit. Wij willen ook de fiets zijn plaats in het verkeer teruggeven door de schoolgaande, de werkende en de winkelende bevolking te stimuleren te kiezen voor de fiets als dagelijks vervoermiddel”.
 
“Een derde pijler is het verbeteren van de verkeersleefbaarheid en -veiligheid waarbij in de eerste plaats dient werk gemaakt van een aangename woonomgeving. Veiligheid en leefbaarheid gaan dan ook voor op doorstroming. En ook trage wegen verdienen hierbij zeker aandacht”, aldus nog Franz Hegemann. “Het parkeerbeleid dient eveneens onder controle te worden gebracht. Wij staan voor een duurzaam parkeerbeleid met vooral aandacht voor meer parkeerruimte aan het station en in het centrum. Tenslotte dient ook overleg te worden georganiseerd met de relevante actoren vooraleer er plannen worden opgesteld. En ook de burgers en de weggebruikers moeten duidelijk worden geïnformeerd over veranderingen die op til zijn én over het doel én de inhoud van het project”.
 
Om dit alles te zien gerealiseerd gaat het plaatselijk bestuur van de N-VA voor “een verbeterd wegennet met aandacht voor de kwetsbare weggebruikers en een veilige en aangename woonomgeving. Concreet houdt dit in dat er infrastructurele maatregelen vereist zijn zodat de gewenste snelheid normaal niet kan worden overschreden. De partij is ook pleitbezorger van een schoolbereikbaarheidskaart en hierbij ook van extra investeringen in de verbetering van de talrijke veldwegen. Voor verkeersonveiligheid zoals wild parkeren en snelheidsovertredingen moet er nultolerantie komen. En op de gemeentelijke website zou een digitaal meldpunt moeten aangemaakt worden waarop burgers verkeersproblemen of de slechte staat van wegen kunnen melden. Meer transparantie, inspraak en betrokkenheid van de burgers zijn voor de partij geen holle woorden”.
 
Wie het integraal dossier wil inkijken kan hiervoor terecht op http://herne.n-va.be/dossiers .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief