HERNE / BEVER - Informatie- en contactavonden voor samenaankoop muurisolatie

C21

HERNE / BEVER - Informatie- en contactavonden voor samenaankoop muurisolatie

Kyoto_muurisolatie_2013-2014
Informatie- en contactavonden voor samenaankoop muurisolatie - © Deschuyffeleer
 
Img_0199
Ben Debognies (ACV), Wim Vereeken (ACV) Eddy Vanden Eden (ACW) Wouter Florizoone (Provincie Vlaams-Brabant) Bruno Moens (Kyoto voor het Pajottenland²) en Marian Lens - © Deschuyffeleer
 
Hou_je_muren_dicht
Informatie- en contactavonden voor samenaankoop muurisolatie - © Deschuyffeleer
 
Img_0203
Marian Lens en Bruno Moens (Educatief centrum de Paddenbroek) - © Deschuyffeleer
 

In het kader van het Europees gesubsidieerd intergemeentelijk project ‘Kyoto in het Pajottenland’ stelde het educatief centrum de Paddenbroeck uit Gooik in samenwerking met het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen Vlaams-Brabant en tal van andere actoren de nieuwe informatie- en samenaankoopactie voor zowel spouwmuur-  als buitengevelisolatie voor in het toekomstig eco-gastenverblijf Artemisia in de Hernse Breemstraat.

Met Affligem, Asse, Beersel, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Roosdaal en Ternat telt ‘Kyoto in het Pajottenland’ thans al 15 aangesloten gemeenten en vaart het voortaan onder de vlag van ‘Kyoto in het Pajottenland²’. Met het nieuwe project ‘Hou je muren dicht’ wordt zo dan ook aan 100.000 gezinnen de mogelijkheid geboden op een economisch en ecologisch verantwoorde manier energie en geld te besparen. Daarbij zijn het verstrekken van onafhankelijke en deskundige informatie en het genieten van de voordelen van een samenaankoop de hoofdtroeven.
 
Woningen met een jaartje meer zijn zelden degelijk berekend op en voorzien van muurisolatie. Zij hebben weliswaar dikke muren maar op gebied van isolatie zijn zij stiefmoederlijk bedeeld. In Artemisia, waar Marian Lens in de weer is haar boerderij om te bouwen tot een eco-gastenverblijf, kon projectcoördinator Bruno Moens de genodigden alvast kennis laten maken met de verschillende mogelijkheden van zowel binnen- als buitenmuurisolatie.
 
Maar hoe verloopt de samenaankoopactie voor muurisolatie nu precies? Bruno Moens: "De afgelopen twee jaar hebben we voor de 19 000 gezinnen van het kleine Pajottenland al vier samenaankoopacties georganiseerd en dit rond dak- en zoldervloerisolatie, PV-panelen en zonneboilers, hoogrendementsbeglazing en muurisolatie. Op onze informatieavonden daagden in totaal 1753 belangstellenden op. En via onze samenaankoopacties werden 260 offertes opgesteld en voor een groot deel ook uitgevoerd. Daar ook de inwoners van de buurgemeenten veel interesse betonen is het nu onze intentie om opnieuw samen met tal van middenveldorganisaties onze goede ervaringen te delen én tegelijkertijd ook individuele begeleiding aan te bieden”.

Zo zijn nu in de aangesloten gemeenten opnieuw 15 informatie-avonden voorzien. Sprekers van het adviescentrum Dialoog verstrekken er deskundige uitleg over alles wat met muurisolatie te maken heeft zoals kiezen tussen binnen- of buitenmuurisolatie, de toepassingsmogelijkheden, de materialen, het aanbrengen van deze materialen, waar moet worden op gelet, de aannemers met extra gunstige voorwaarden, hoeveel kan ik besparen op mijn energiefactuur, van welke premies kan ik genieten, ….

Verder worden tot eind volgend jaar ook nog 11 contactavonden op het getouw gezet voor de samenaankoop. Op die avonden komen dan geselecteerde aannemers hun voorwaarden binnen de samenaankoopactie kenbaar maken. Met hen kan dan of later contact opgenomen worden voor een individuele prijsopgave. Die prijsopgaven kunnen dan samen met het educatief centrum worden onder de loep worden genomen, bestudeerd en becommentarieerd. En via de partners met onder meer de Woonwinkels kan dan ook het financieel aspect tot in de kleinste details uitgepluisd worden.
 
De informatieavond in Herne in samenwerking met de plaatselijke KWB-afdeling gaat door op dinsdag 12 november in het Parochiaal Centrum. In Bever is de avond gepland op maandag 2 december in de polyvalente zaal van de gemeentelijke basisschool Ak’cent.
 
De contactavond met de aannemers voor de samenaankoopactie en dit zowel voor Bever als voor Herne is dan weer voorzien op dinsdag 7 januari eveneens in het Parochiaal Centrum in Herne.
 
Bijkomende info en de data van de informatieavonden en contactavonden in de overige gemeenten zijn te bekomen via info@paddenbroek.be of op www.kyotoinhetpajottenland.be. Coördinator Bruno Moens is te bereiken op 02/306.45.62.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief