HERNE – Succesrijk kermisweekend

C21

HERNE – Succesrijk kermisweekend

Deschuyffeleer_kermis_en_wereldbollen__2_
 
Deschuyffeleer_kermis_en_wereldbollen__6_
Deschuyffeleer_kermis_en_wereldbollen__7_
Deschuyffeleer_kermis_en_wereldbollen__4_
 

Na de geslaagde avondmarkt en de vernissage van de tentoonstelling van de plaatselijke kunstschilders op vrijdag mocht Herne zondag met Plosjvroa en met de fietsgezinstocht en natuurwandeling van Wereldbollen het kermisweekend succesrijk afronden.  

Met Plosjvroa maakte Herne er voor haar centrum een autoluwe zondag van. Een initiatief dat overigens kadert in het project Openstratendag.
 
Benevens de kermisattracties zorgden een rommelmarkt voor groot en klein en verschillende gastoptredens van lokale groepen voor heel wat sfeer.
 
Het gemeenteplein was ook de vertrek- en aankomstplaats van één van de vier bewegwijzerde fietslussen van Wereldbollen, een organisatie van zes Pajotse 11.11.11-comités met als jaarthema en -project “Waardig Werk - Een andere kijk op de streek en tegelijk een andere kijk op de wereld”  De lokale vertegenwoordiger Guy Vanden Eynde prees zich gelukkig met de nagenoeg 120 deelnemers.
 
Ook vzw De Mark klonk positief. Met een deelname van een twintigtal wandelaars stapte zij kriskras doorheen het natuurschoon rond Herne centrum. “Onze deelnemers hebben niet alleen kunnen genieten van de stralende zon ook hebben zij kennis kunnen maken met een natuurrijk Herne op zijn best”, aldus Théo De Meyer.
 
“Bij het opstellen van het programma van deze eerste Plosjvroa hadden wij helemaal geen idee waaraan wij ons mochten verwachten. Eigenlijk hebben we nooit durven hopen op het succes dat Plosjvroa vandaag mag optekenen. Wij zijn er ons wel van bewust dat het mooie weer er ook voor iets tussen zit”, aldus een uiterst tevreden coördinatrice Carine Van de Velde.  
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief