HERNE - Notaris te gast bij Liberale Bond van Gepensioneerden

C21

HERNE - Notaris te gast bij Liberale Bond van Gepensioneerden

Lbg_bijeenkomst_oktober_2013___1_
Tijdens het gezellig samenzijn werd ook een bijzondere aandacht besteed aan acht nieuwkomers. Dit zijn: Marie-Josée, Jean, Linda, Maurice, Christine, Nicole, Joris en Marie-Josée - © Deschuyffeleer
 
Dsc02484
Notaris An-Katrien Van Laer - © Deschuyffeleer
 
Lbg_bijeenkomst_oktober_2013___2_
Bestuur 2013 LBG Herne met voorzitter Jeannine Berckmans - © Deschuyffeleer
 
Lbg_bijeenkomst_oktober_2013___3_
© Deschuyffeleer
 
Lbg_bijeenkomst_oktober_2013___4_
© Deschuyffeleer
 

Tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de Liberale Bond van Gepensioneerden(LBG) was dit keer notaris An-Katrien Van Laer de gast in de zaal De Liberale Harmonie voor een informatiesessie over successierechten. Dat het thema meer dan welgekomen was en bijzonder aansprak vertaalde zich in  het groot aantal aanwezigen.

Waarop worden successierechten geheven? Wat omvat de aangifte? Welke zijn de verschillende tarieven? Wie en hoe kan men verminderingen en of vrijstellingen bekomen? Wat is vruchtgebruik? Zijn testamenten en/of schenkingen een oplossing? Waarom is tijdig advies inwinnen aan te raden? …. zijn allemaal prangende vragen waarop niet zo direct een eenvoudig en algemeen antwoord kan verstrekt worden maar waar de notaris toch de krachtlijnen van wist te verduidelijken.
De slotsom was dan ook dat er nog heel wat onwetendheid heerst over de materie en dat tijdig toelichting vragen aan de notaris heel wat verrassingen kan voorkomen. “Uit de vele reacties mogen we zeker besluiten dat de informatiesessie uitermate succesvol is geweest”, aldus de opgetogen voorzitter Jeannine Berckmans.
Tijdens het gezellig samenzijn werd ook een bijzondere aandacht besteed aan acht nieuwkomers. Samen met hen mag LBG dan ook prat gaan op een ledenlijst die opnieuw de honderd leden overschrijdt. De Liberale Bond van Gepensioneerden staat overigens voor een vereniging én met jaren traditie én met een activiteitenaanbod op maat.
Ook de bijeenkomst van toekomende maand krijgt een speciaal thema mee. Dan worden de volksspelen in het uitstalraam gezet. “Toen er nog geen sprake was van televisie, internet en computergames zorgden indertijd een aantal typische volksspelen voor ontspanning en deze willen wij nu opnieuw uit de koelkast opdiepen”, aldus nog de voorzitter. Op donderdag 21 november wordt dan ook de tijd van toen opnieuw in het leven geroepen. Plezier verzekerd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2013
Godeleive Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief