HERNE – Marc Stalpaert nieuwe voorzitter Senioren Landelijke Gilden

C21

HERNE – Marc Stalpaert nieuwe voorzitter Senioren Landelijke Gilden

Nieuwe_voorzitter_lg___2_
Erevoorzitter Richard Vanhamme, Marc Stalpaert, Voorzitter Senioren Landelijke Gilde Pajottenland en Hugo Vleugels, consulent Landelijke Gilden Vlaams-Brabant - © Deschuyffeleer
 
Nieuwe_voorzitter_lg___4_
HERNE / GALMAARDEN – Marc Stalpaert nieuwe voorzitter Senioren Landelijke Gilden - © Deschuyffeleer
 
Nieuwe_voorzitter_lg___8_
HERNE / GALMAARDEN – Afscheid van Richard Vanhamme als voorzitter Senioren Landelijke Gilden - © Dechuyffeleer
 
Nieuwe_voorzitter_lg___21_
Accordeonist René Billens en Jeroom Wellemans - © Deschuyffeleer
 
Nieuwe_voorzitter_lg___32_
Gastoptreden van Frans Peetermans uit Gooik - © Deschuyffeleer
 
Nieuwe_voorzitter_lg___31_
HERNE / GALMAARDEN – Marc Stalpaert nieuwe voorzitter Senioren Landelijke Gilden - © Deschuyffeleer
 
Nieuwe_voorzitter_lg___33_
HERNE / GALMAARDEN – Marc Stalpaert nieuwe voorzitter Senioren Landelijke Gilden - © Deschuyffeleer
 

De semestriële ontmoetingsnamiddag van de Senioren Landelijke Gilden Pajottenland in restaurant-feestzaal De Egelantier groeide ook ditmaal uit tot een geslaagde bijeenkomst. Wat traditioneel een gezellige contactnamiddag is met een informatieluik en een hoog ontspanningsgehalte kreeg er deze keer nog een extra-dimensie bovenop. Zo vond stichtend voorzitter Richard Vanhamme nu de tijd gekomen om de fakkel door te geven aan een opvolger. Dit werd inmiddels dierenarts op rust Marc Stalpaert uit Vollezele.

De Landelijke Gilden Senioren Pajottenland kwam als vereniging tot stand om de 65-plussers uit hun middens in de herfst van hun leven de gelegenheid te geven op een gezellige en ontspannen manier de onderlinge contacten verder te zetten. Zo wordt twee keer per jaar een vergadering belegd waarbij het nuttige aan het aangename wordt gekoppeld. “Tijdens onze bijeenkomsten willen wij de aanwezigen telkens een actueel, sociaal of cultureel thema meegeven waar wij allen beter van worden”, aldus uittredend voorzitter Vanhamme. Een keer per jaar maakt het gezelschap ook een groepsreis. “Wij zijn in de brede zin van het woord dan ook een  socio-culturele vereniging die openstaat voor alle plattelandsbewoners, alle mensen dus met een warm hart voor het platteland”.
 
Na tien jaar vond de 82-jarige Richard Vanhamme uit de Nanovestraat in Heikruis nu de tijd rijp om de voorzittersfakkel door te geven. Toch wist Richard bij het afscheid op zijn eigen schalkse manier de genodigden nog mee te geven dat hij “voor de toekomst niet langer voorzitter is, maar achterzitter”. In die zin stond hij er op het mennen van de vereniging dan ook in de handen geven van jonger bloed. Hijzelf blijft evenwel, zij het dan meer op de achtergrond, alsnog ter beschikking van het bestuur met zijn onvoorwaardelijke hulp en steun.
 
“Met Marc Stalpaert uit Vollezele hebben we de ideale man gevonden die de Senioren Landelijke Gilden Pajottenland samen met zijn tienkoppig bestuur perfect zal kunnen in het gareel houden”, aldus Hugo Vleugels, consulent Landelijke Gilden Vlaams-Brabant. ‘In het gareel’ is overigens zeer typerend want van Marc Stalpaert is geweten dat hij niet alleen een rasechte Pajot is maar tevens bedeeld is met een rijk verleden als veearts en alleszins ook een grote faam geniet in de paardenwereld en meer bepaald in deze van de Brabantse trekpaarden, de Landelijke Rijverenigingen en het mennen.
 
Om het geheel met een aangename en zelfs ludieke noot af te sluiten werden de talrijke deelnemers getrakteerd op een gastoptreden van  Frans Peetermans uit Gooik die in zijn meest sappig dialect verhaaltjes voor waar voorschotelde. Het verhaal van ‘Ponneke’ wist daarbij dan ook de volle aandacht te trekken. Samen met accordeonist René Billens wist ook Jeroom Wellemans met flink wat meezingertjes tot in de late namiddag De Egelantier te voorzien van een flinke portie leute en plezier.  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2013
Godelieve deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief