HERNE - Actieweekend ‘Ik Kook Van Woede’

C21

HERNE - Actieweekend ‘Ik Kook Van Woede’

Koken_van_woede_2013__5_
HERNE - Actieweekend ‘Ik Kook Van Woede’ - © Deschuyffeleer
 
Koken_van_woede_2013__2_
HERNE - Actieweekend ‘Ik Kook Van Woede’ - © Deschuyffeleer
 
Koken_van_woede_2013__3_
HERNE - Actieweekend ‘Ik Kook Van Woede’ - © Deschuyffeleer
 
Koken_van_woede_2013__7_
HERNE - Actieweekend ‘Ik Kook Van Woede’ - © Deschuyffeleer
 

Onder de vleugels van Wosh, dat staat voor ‘Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Herne’, is het Guy Van den Eynde die samen met een vijftal sterk geëngageerde en sociaalvoelende teamgenoten de plaatselijke 'Ik Kook Van Woede-campagne' van 11.11.11 mocht inleiden. Om de actie ‘honger’, die trouwens 2 jaar zal duren, in al zijn facetten te belichten werd daarom aan de Prima-superette in de Lindestraat alvast al gratis soep uitgedeeld. 

“Wereldwijd lijden 870 miljoen mensen honger. Dat is 1 op 8. Nog eens 1 miljard mensen heeft geen toegang tot kwalitatief en gezond voedsel. Toch wordt er genoeg voedsel geproduceerd om de wereld 1,5 keer te voeden. Tien jaar geleden was dit nog het dubbele. We zijn op de goeie weg maar er is nog veel werk aan de winkel. Het is tezelfdertijd schandalig en hoopvol”, vertelt Guy Van den Eynde. “Maar met veel goede wil, de nodige financiële armslag en de nodige politieke druk kunnen we het probleem alsnog oplossen”.
 
“Een visser geef je geen vis, men leert hem vissen! Met de campagne ‘koken van woede’ en het aanreiken van een tas soep willen wij de bevolking duidelijk maken dat men met eenvoudige middelen en via de opbrengst van eigen gewin toch ook lekker en gezond voedsel kan produceren. Het is dan ook een streefdoel om ook de mensen in de derde wereld aan te zetten hun eigen voedsel te kweken maar daar hebben ze, heel zeker bij het begin, zowel financiële steun als scholing, vorming en begeleiding bij nodig”, vult de Wosh-medewerker aan.
 
De ‘Ik Kook van Woede-campagne’ wordt de komende dagen alleszins nog extra in de belangstelling gesteld via de scholen. Ook en vooral tijdens het weekend van 11 november zullen de 11.11.11-medewerkers niet alleen heel prominent in het straatbeeld te zien zijn maar ook op markten, eetfestijnen, sportmanifestaties, kortom overal waar mensen bijeenkomen zullen zij de mogelijkheid bieden een bijdrage te leveren. “Daarmee zouden dan oplossingen kunnen gevonden worden en projecten gerealiseerd om honger en onrecht zo vlug mogelijk toch een stukje meer uit de wereld te helpen”, aldus nog Guy Van den Eynde.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Dechuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief