HERNE – Oonagh in musical Daens

C21

HERNE – Oonagh in musical Daens

Editiepajot_herne_daens__1_
 
Editiepajot_herne_daens
 

De bijna 15-jarige Oonagh Jacobs uit Herne speelt mee in de musical Daens die op zaterdag 4 oktober in première gaat in Antwerpen in een productie van Studio 100. Zij was één van de weinige meisjes die uiteindelijk uit meer dan 1000 kandidaten werden weerhouden voor het kinderensemble. Maar ook in het groot ensemble verschijnt zij op het toneel.

De musical Daens is gebaseerd op het boek van Louis Paul Boon en de gelijknamige film van Stijn Coninckx, die overigens ook in deze productie tekent voor de artistieke leiding. De muzikale leiding berust dan weer bij Dirk Brossé. En de gelauwerde musicalregisseur Frank Van Laecke bijt zich vast in de regie. Met daar bovenop nog een indrukwekkende cast met onder meer Lucas Van Den Eynde, Anne Mie Gils, Jo De Meyere, Free Souffriau en Jelle Cleymans spreekt het voor zichzelf dat het ambitieus project van Studio 100 tot een echt succes uitgroeit.
 
Oonagh begon haar danscarrière op 9-jarige leeftijd bij Fundance in Herne en naderhand bij het jeugdballet Limelight in Halle. Zij was amper 12 jaar toen zij na strenge audities toegelaten werd tot de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. Alvast geen makkie voor een jong meisje op internaat in het grote Antwerpen. Gedreven door de passie voor het dansen slaagde zij er toch in om telkens met grote onderscheiding te slagen. Zo mocht zij reeds twee jaar met het Ballet van Vlaanderen meedraaien in binnen- en buitenland in de opvoering van Sleeping Beauty.
 
Inmiddels kreeg Oonagh ook de zangmicrobe te pakken en volgt zij thans musicallessen bij Anne Mie Gils, de boze heks in de vele musicals van Studio 100. Hierdoor kreeg zij zelfs de kans mee op te treden in de videoclip van Slow van de muziekband dEUS met Tom Barman.
 
In de musical Daens speelt zij in de eerste twee scènes in het kinderensemble de rol van de zwangere Nini. Later in de vertoning komt zij ook nog op in het groot ensemble voor het meezingen van enige beklijvende liedjes. Voor de gelegenheid ruilt Oonagh zelfs haar gekoesterde blonde haren voor bruine wat voor haar toch wel even schrikken was.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief