HERNE – Communicanten geven naam op voor Vormsel

C21

HERNE – Communicanten geven naam op voor Vormsel

Vormsel_2
De toekomstige vormelingen van de parochies uit Herfelingen, Kokejane en Vollezele - Foto Pastoor Meskens
 
Vormsel1
Naamopgave vormelingen 2014 uit Herne, St-Pieters-Kapelle en de Galmaardse Herhout - Fot Pastoor Meskens
 
Dsc00355
Een welgemeende dankuwel aan de kuisploeg St-Niklaaskerk Herfelingen - Foto Pastoor Meskens
 

Tijdens de druk bijgewoonde zondagsmis in de St-Niklaaskerk in Herfelingen gaven de vormelingen van de parochies uit Herfelingen, Kokejane en Vollezele hun naam op voor het ontvangen van het sacrament van het Vormsel toekomend jaar op Pinksterzondag 8 juni. Heel de kerkgemeenschap leefde intens mee met het gebeuren en trakteerde de jonge horde vormelingen op een warm ondersteunend applaus. Ook de catechisten uit de drie parochies die de jongelingen begeleiden op hun weg naar het Vormsel kregen een welgemeende waardering voor hun inspanningen mee.

“Hopelijk hebben jullie al goed nagedacht over jullie naamopgave voor het Vormsel want dat is een belangrijke stap in het uitgroeien tot een volwaardig christen mens”, hield pastoor Kris Meskens de vormelingen voor juist voor het plechtig moment waarop zij één per één hun wil uitdrukten Jezus beter te leren kennen en gevormd te worden. “Want als je straks je naam zegt dan beloof je aan God en aan deze gemeenschap van mensen dat God op jou kan rekenen als Hij je bij die naam roept”, aldus nog de priester.
 
Op het einde van de misviering kregen de vele helpende handen die de dag voordien de handen uit de mouwen hadden uitgestoken voor de kerkkuis uit erkentelijkheid naast een stevig dankapplaus ook nog uit de handen van de voorzitter van de Kerkraad Eddy Wayteck wat pastoor Kris Meskens “een verteerbare herinnering” noemde onder de vorm van een doos ambachtelijke wafels.
 
Voor de parochies van Herne, St-Pieters-Kapelle en de Galmaardse Herhout vond de naamopgave een dag eerder plaats in de St-Petrus en Pauluskerk in Herne. Daar ontvangen de vormelingen het Vormsel op zaterdag 10 mei.     
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
Pastoor Kris Meskens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief