HERFELINGEN - Vriendenkring sluit petanqueseizoen af met Champagne

C21

HERFELINGEN - Vriendenkring sluit petanqueseizoen af met Champagne

Petanque_herfelingen_afsluiter_2013__8_
HERFELINGEN - Vriendenkring sluit petanqueseizoen af met Champagne - © Deschuyffeleer
 
Petanque_herfelingen_afsluiter_2013__2_
HERFELINGEN - Vriendenkring sluit petanqueseizoen af met Champagne - De gouden medaille voor Staf, Madeleine en Jefke - © Deschuyffeleer
 
Petanque_herfelingen_afsluiter_2013__4_
Zilver was weggelegd voor Germaine, Roger en Julienne - © Deschuyffeleer
 
Petanque_herfelingen_afsluiter_2013__9_
HERFELINGEN - Vriendenkring sluit petanqueseizoen af met Champagne - © Deschuyffeleer
 
Petanque_herfelingen_afsluiter_2013__11_
HERFELINGEN - Vriendenkring sluit petanqueseizoen af met Champagne - © Deschuyffeleer
 

Voor de laatste keer dit seizoen gaf de vriendenkring rond Lutgarde Cochez en Ghislain Allaert elkaar afspraak aan de petanquebaan aan het kerkhof van Herfelingen. In een gemoedelijke sfeer en met een stralend zonnetje op de achtergrond speelden zij er nu ook weer duchtig op los. Inzet was niet alleen de prestigetitel van jaarwinnaar maar ook het bemachtigen van de felbegeerde wisselbeker.

Winnaar van het jaar werd het trio met  Staf, Madeleine en Jefke. Zij werden op de voet gevolgd door de ploeg met Germaine, Roger en Julienne. Voor hun verdienstelijke prestatie werden de winnaars beloond met een fles champagne. Gewoontegetrouw werd als afsluiter ook het wel en wee van het speelseizoen tussen pot en pint nogmaals overlopen in het stamcafé De Zoete Inval. En ook de plannen voor de komende lente staken hier en daar wel al de kop op.
De ganse zomer door namen een dertiental senioren deel aan de wekelijkse spelnamiddagen op de banen op de parking aan het kerkhof. Nu toch al meer dan 10 jaar zorgen de petanquers met als gangmakers Lutgarde Cochez en Ghislain Allaert met hun wekelijkse treffen overigens voor enige wekelijkse animatie rond het Herfelingse kerk(toren).
 
Naast de afspraken telkens op vrijdagnamiddag namen de Petanquevrienden Herfelingen ook nog deel aan vriendschappelijke wedstrijden in Galmaarden, Bever, Oetingen en Leerbeek. Als hoogtepunt op het jaarpalmares prijken evenwel de gouden en de zilveren plak die Herfelingen1 met Jacqueline, Klara en Stafke en Herfelingen2 met Roger, Julienne en Madeleine wisten binnen te rijven op het regionaal OKRA-petanquetornooi in Herne.
 
 “De eerste vrijdag na Pasen ontwaken wij uit onze winterslaap en staan wij terug paraat voor een nieuw seizoen. Ook dan zal Marguerite het gezelschap terug verwennen met koffie, thee, koekjes en bij speciale gelegenheden ook met een gebakje”, blikt Ghislain Allaert nu al vooruit.

“Samen bewegen, samen sporten, samen een babbeltje slaan en vooral samen plezier maken dat is ons doel”, vertelt Lutgarde Cochez dan weer. “Wel zijn een paar nieuwkomers van harte welkom. In een mum van tijd zullen wij ze wel de knepen van het spel bijbrengen. Wij zijn er stellig van overtuigd dat na een paar namiddagen in ons gezelschap ook voor hen de vrijdag veel meer zal gaan betekenen dan louter poets- en kuisdag”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief