HERNE – Slagboom beschadigd door rukwinden

C21

HERNE – Slagboom beschadigd door rukwinden

Stormschade_overweg_ed-steenweg___6_
HERNE – Slagboom beschadigd door rukwinden - © Deschuyffeleer
 
Stormschade_overweg_ed-steenweg___1_
HERNE – Slagboom beschadigd door rukwinden - © Deschuyffeleer
 

 

Door de hevige rukwinden raakte een slagboom van de spooroverweg aan de Edingsesteenweg ter hoogte van ’t Pajotterke deze morgen beschadigd. Door het plooien van de vrij lange slagboom onder de druk van de krachtige windstoten was er een tijdje enige hinder én voor het spoorverkeer én voor het wegverkeer.

Tijdens de aangekondigde storm nam de wind kort na de ochtendspits in het meest zuid-westelijk deel van het Pajottenland nog in hevigheid toe. Hierdoor viel er hier en daar wel enige schade te melden. Aan de spooroverweg aan de Edingsesteenweg kon een slagboom op een bepaald ogenblik de kracht van de vrij zware windstoten niet meer aan en bezweek hij onder de druk. Zo werden hij scheefgeduwd, waardoor de lichten bestendig op rood bleven staan.
 
De treinen konden enkel nog aan een veiligheidssnelheid de overweg gebruiken. Voor de meeste automobilisten was het oversteken op eigen risico. Anderen dan weer maakten rechtsomkeer en zochten noodgedwongen andere spoorovergangen in de buurt op.
 
De diensten van Infrabel kwamen ter plaatse en konden vrij spoedig het verwrongen gedeelte van de slagboom vervangen. Al bij al bleef de hinder op het spoorwegnet vrij beperkt.
 
   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief