HERNE – Aquafin-werken rond Liezebeekwijk lopen vertraging op

C21

HERNE – Aquafin-werken rond Liezebeekwijk lopen vertraging op

Werken_liezebeek_kapellestraat
HERNE – Aquafin-werken rond Liezebeekwijk lopen vertraging op - © Deschuyffeleer
 

De geplande Aquafin- en Infraxwerken in de Kapellestraat, de Liezebeekwijk, de Aubrakendries en de Ninoofsesteenweg lopen momenteel enige vertraging op. Oorzaak is het stoten op minder draagkrachtige grond dan aanvankelijk aangewezen door de bodemanalyses in de werfzone.

Waar het project in een eerste fase langsheen de Ninoofsesteenweg bijzonder vlot verliep, liggen de zaken voor de overige fases nu enigszins anders. Burgemeester Kris Poelaert: “De werken in de Liezebeekwijk en de Kapellestraat alsook de bouw van het pompstation kennen momenteel een valse start. De ondergrond is niet zo stabiel zoals de bodemonderzoeken in eerste instantie lieten uitschijnen. De plannen voor het aanleggen van de riolering en het pompstation dienen dan ook bijgesteld en dat brengt uiteraard meerkosten mee”.

Toch hoopt de burgemeester dat de werkzaamheden in beide straten nog deze maand kunnen aangevat worden. “Aquafin en Infrax plegen overleg over de mogelijke alternatieven om te komen tot de meest efficiënte doch ook economisch meest voordelige oplossing”.

De buurtbewoners krijgen overigens eerstdaags alle nuttige informatie in de bus. Uiteraard gaat er ook hier een bijzondere aandacht naar de zelfstandigen en de handelszaken.

Tijdens de werken in de Kapellestraat en de Liezebeekwijk zal er een wegomlegging gelden via de Scheibeekstraat en de Ninoofsesteenweg en dit zowel voor het gewone als voor het zwaar verkeer. En ook voor het busvervoer van De Lijn wordt uitgekeken naar de meest zinvolle oplossing voor de buurtbewoners in functie van de duur van de onderbreking van de werken.    

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief