HERNE – Huis onbewoonbaar na felle brand

C21

HERNE – Huis onbewoonbaar na felle brand

Brand_lindestraat_aerebeek_23_nov_2013
HERNE – Huis onbewoonbaar na felle brand - T deschuyffeleer
 
Dsc_0237
HERNE – Huis onbewoonbaar na felle brand - © Foto ingezonden
 
Brand_hoekhuis_lindestraat_aerebeek_nov_2013__4_
HERNE – Huis onbewoonbaar na felle brand - © Deschuyffeleer
 
Brand_hoekhuis_lindestraat_aerebeek_nov_2013__5_
HERNE – Huis onbewoonbaar na felle brand - © Deschuyffeleer
 
Brand_hoekhuis_lindestraat_aerebeek_nov_2013__8_
HERNE – Huis onbewoonbaar na felle brand - © Deschuyffeleer
 

Op de hoek van de Aerebeekstraat met de Lindestraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een huis haast volledig uitgebrand. De bewoner bleef ongedeerd. Het huis is wel volledig vernield.

Midden in de nacht werd de bewoner, die na een eerder brandincident de avond voordien, op het gelijkvloers was blijven slapen, gewekt door rook- en geurontwikkeling en het neerkomen van een brandend deel van de houten roostering. Hij kon zich tijdig uit de voeten maken en de hulpdiensten alarmeren.
 
De brandweermannen van de Lennikse voorpost van Tollembeek evenals het korps van Edingen snelden ter plaatse doch konden niet beletten dat de woning door de brand veel schade opliep. Uit voorzichtigheid werd ook een bijkomende pompwagen van de brandweer van Asse in bijstand ter plaats gestuurd. Uit veiligheidsoverwegingen diende de brandweer wel overhellende muurgedeelten naar de openbare weg toe gecontroleerd te slopen. Als bij wonder kon de brandweer mede door de gunstige windrichting wel beletten dat de aanpalende woning door het vuur gespaard bleef.
 
Vermoedelijk is de brand ontstaan door een onvoldoende gebluste brand op de slaapkamer eerder op de avond. Toen vatte daar een elektrisch deken vuur. De bewoner kon dan verder onheil voorkomen door het brandend deken in de tuin te blussen. Allicht moet dan in de slaapkamer een smeulende brandhaard in de matras onvoldoende gedoofd zijn geweest en kon die brandhaard zich vervolgens toch nog verder ontwikkelen.
 
Ook burgemeester Kris Poelaert kwam zich ter plaatse van de toestand vergewissen. De bewoner vond inmiddels onderdak bij een vriendin.     
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief