HERNE – Werken Aquafin in Liezebeekwijk en Kapellestraat hervatten

C21

HERNE – Werken Aquafin in Liezebeekwijk en Kapellestraat hervatten

Kapellestraat_werken_25_nov_2013
HERNE – Werken Aquafin in Liezebeekwijk en Kapellestraat hervatten - © Deschuyffeleer
 

Door een akkoord tussen Aquafin en aannemer Heijmans zijn de werken in de Liezebeekwijk inmiddels sneller dan verwacht hervat. En woensdag starten nu al ook de werken in de Kapellestraat. Als alles volgens plan verloopt en mits gunstige weersomstandigheden moeten het gedeelte van de werken in de Liezebeekwijk ter hoogte van de tweede wijkingang en de werken in de Kapellestraat nog voor het einde van het jaar zijn afgerond.    

Burgemeester Kris Poelaert: “Door het akkoord konden de werken nu sneller dan verwacht hervat worden. Aangezien de winter voor de deur staat had verder uitstellen geen zin”.
 
In tegenstelling tot de eerste keer worden de werken in de Liezebeekwijk nu uitgevoerd vanaf de Aubrakendries in de richting van de Kapellestraat. Hierdoor wordt de tweede ingang van de Liezebeekwijk komende van het centrum nu afgesloten. Woensdag starten dan ter hoogte van dezelfde ingang de opbraakwerken in de Kapellestraat. Die straat zal dan ook enkel nog toegankelijk zijn voor plaatselijk verkeer. De handelaars blijven wel steeds bereikbaar via één van beide toegangswegen. De gemeente staat overigens in voor de signalisatie van die bereikbaarheid. Een plaatselijke wegomlegging is voorzien via de Scheibeekstraat en de Ninoofsesteenweg.
 
Concreet wordt nu aansluitend op de werken van de Ninoofsesteeenweg en de Aubrakendries de riolering heraangelegd in de Liezebeekwijk tussen de Aubrakendries en de Kapellestraat en dit vertrekkende vanaf de Aubrakendries. Ter hoogte van de woningen, waarvan de bewoners eerder dit jaar een schrijven voor afkoppeling ontvingen, zullen er 2 toezichtputjes geplaatst worden waarop de privé-afkoppelingen dan kunnen aangesloten worden.
 
Het is voorzien deze werken in de Liezebeekwijk en in de Kapellestraat, ter hoogte van de tweede ingang van de Liezebeekwijk komende vanaf het centrum, afgerond te hebben voor het eindejaar. Dit is ook de reden waarom er nu plots terug zo snel gestart wordt met de werken.
 
Op een aantal uitzonderlijke gevallen na wordt de bereikbaarheid van de huizen in de werfzone buiten de werkuren (7u-15u30) steeds voorzien. Tijdens de werkuren wordt wel gevraagd verkeer in de werfzone te vermijden en dit om veiligheidsredenen. De aannemer zal de betrokken inwoners hiervan persoonlijk op de hoogte stellen.
 
Een plaatselijke wegomlegging is voorzien via de Scheibeekstraat en de Ninoofsesteenweg.
 
De werken ter hoogte van de eerste ingang van de Liezebeekwijk worden pas na Nieuwjaar hervat. Intussen wordt er een tijdelijke afwerkingslaag aangebracht in het opgebroken deel.
 
Werfleider Thijs De Potter van aannemer Heijmans fungeert gedurende de volledige werken als rechtstreeks aanspreekpunt op de werf. Hij is meestal aanwezig op de werf maar is ook telefonisch bereikbaar tussen 6u30 en 20u op 0479/33.91.36.
 
U kan steeds ook alle nodige informatie via de gemeentelijke website volgen via www.herne.be/wegenwerken. En bij problemen of met vragen kunnen de bewoners ook steeds terecht bij de gemeente bij de schepen van Openbare Werken Lieven Vandenneucker (0496 / 85 65 61) of op de dienst grondgebiedzaken bij Eveline Dedoncker (02/ 397.11.78).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief