HERNE - Een warm hart voor onthaalmoeders en kinderopvangsters

C21

HERNE - Een warm hart voor onthaalmoeders en kinderopvangsters

Onthaal_en_kinderopvang_2013__2_
HERNE - Een warm hart voor onthaalmoeders en kinderopvangsters - © Deschuyffeleer
 
Onthaal_en_kinderopvang_2013__3_
HERNE - Een warm hart voor onthaalmoeders en kinderopvangsters - © Deschuyffeleer
 
Onthaal_en_kinderopvang_2013__4_
HERNE - Een warm hart voor onthaalmoeders en kinderopvangsters - Carina Ricour - © Deschuyffeleer
 
Onthaal_en_kinderopvang_2013__5_
HERNE - Een warm hart voor onthaalmoeders en kinderopvangsters - Greta Thiels - © Deschuyffeleer
 

Tijdens een gezellige bijeenkomst op het gemeentehuis mochten de erkende onthaalmoeders uit de gemeente en hun collega’s die instaan voor de kinderopvang samen met Greta Tiels van de Landelijke Kinderopvang, burgemeester Kris Poelaert en schepen voor gezondheid Carina Ricour het glas heffen op een meer dan geslaagd werkjaar. Het gemeentebestuur wilde zo aangeven een warm hart toe te dragen aan de onthaalmoeders en de dames van de kinderopvang in de scholen.

In de regio Bever, Galmaarden, Gooik, Pepingen en Herne verzorgt de Landelijke Kinderopvang al 35 jaar kinderopvang bij onthaalouders. In Herne alleen al vangen 11 onthaalouders dagelijks 70 kindjes op. In die zin zijn zij dan ook een onmisbare schakel in de combinatie van arbeid en gezin. Dienstverantwoordelijke Greta Tiels “ Doorheen de tijd zijn onthaalouders geëvalueerd van vrijwilligers naar bewuste vrouwen en nu ook mannen die met veel enthousiasme en toewijding een kwaliteitsvolle opvang bieden. Het doet dan ook deugd dat het gemeentebestuur aandacht en waardering betoont voor de mensen die dagdagelijks ter beschikking staan van jonge werkende gezinnen”.  
 
Carina Ricour: “De taak van zowel de onthaalmoeder als van de dames van de kinderopvang is veel meer dan kindjes bijhouden. Zij vergt een grote activiteit, verantwoordelijkheid, creativiteit, stabiliteit, geduld, organisatie, communicatie en dat alles omhuld met een warm hart”.
 
Omdat de gemeente zich nauw betrokken voelt bij de opvoeding van jonge kinderen investeert zij dan ook graag optimaal in opvoedingsondersteuning. Een glunderende schepen mocht dan ook meedelen dat het gemeentebestuur heel recent instemde met een verhoging tot 175 euro van de jaarlijkse gemeentelijke bonus. Ook bedankte zij alle aanwezigen en hun partners omdat zij er mee voor zorgen dat de kinderen de opvoeding en de steun krijgen die zij absoluut nodig hebben om uit te groeien tot volwaardige persoonlijkheden.
 
Als blijk van waardering ontvingen alle genodigden een kaarsenhouder en een kaars. “Een kaars omdat we een hartverwarmende gemeente willen zijn en omdat het vuur symbolisch in jullie hart zou mogen blijven branden”, aldus schepen Carina Ricour.
 
Door de aanwerving van bijkomende onthaalouders zijn er in Herne met onmiddellijke ingang nog een paar plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht bij de helpdesk van de Landelijke Kinderopvang (070/24 60 41) of via Greta Thiels op lkogalmaarden@landelijkekinderopvang.be. Ook kandidaat-onthaalouders kunnen hier alle nuttige inlichtingen inwinnen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief