HERNE – Fakkeltocht in het donker met Walter Evenepoel

C21

HERNE – Fakkeltocht in het donker met Walter Evenepoel

Fakkeltocht_herfelingen_2013__2_
HERNE – Fakkeltocht in het donker met Walter Evenepoel - © Deschuyffeleer
 
Fakkeltocht_herfelingen_2013__3_
HERNE – Fakkeltocht in het donker met Walter Evenepoel - © Deschuyffeleer
 
Fakkeltocht_herfelingen_2013__1_
HERNE – Fakkeltocht in het donker met Walter Evenepoel - © Deschuyffeleer
 

Het benefietweekend in Herfelingen voor de slachtoffers van Haiyan startte met een fakkelwandeling in een organisatie van de Landelijke Gilde. Een parcours van goed 7 km bracht de avondlijke wandelaars met hun fakkels via de Mottenbergstraat, de Brusselbaan, de Mollestraat, de Neerstraat, de Mottestraat, de Tweekapellenstraat en de Molenstraat terug naar het vertrekpunt in het Bavocentrum.

De fakkelwandeling werd op smaak gebracht met verhalen door rasverteller en streekkenner bij uitstek Walter Evenepoel. Met naar waar vertelde verhalen over langoren, stropers, pastoors, kwezels, liefdesaffaires en moorden wist Walter Evenepoel bij zijn stapgenoten meer dan eens de volle aandacht op te eisen. Tijdens de twee rustpauzes kon ook de binnenmens genieten van streekeigen producten zoals pompoenensoep, een streekbiertje, een hartverwarmend jeneverke of een artisanaal fruitsap.
 
Na de tocht werd er niet alleen gezellig nagepraat. Zo waren het niet alleen Sinterklaas en zijn Pieten die de deelnemers aangenaam mochten verrassen. Ook de meer dan onverwachte aanwezigheid van de Gooikse burgemeester Michel Doomst in de hoedanigheid van zanger-musicus-entertainer zorgde voor een geanimeerde afsluiter.
 
Het Landelijke Gilde-bestuur met voorzitter Frans Vandenbosch toonde zich alleszins uiterst opgetogen met de talrijke opkomst.  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief