HERNE – Boeiende gespreksavond over palliatieve zorg en euthanasie

C21

HERNE – Boeiende gespreksavond over palliatieve zorg en euthanasie

Paliatieve_zorg_en_euthanasie_1_
HERNE – Boeiende gespreksavond over palliatieve zorg en euthanasie - © Deschuyffeleer
 

Rotary Herne-Markvallei en zijn voorzitter Jean-Marie Berthot organiseren op donderdag 23 januari om 19u30 in het clublokaal restaurant-feestzaal De Egelantier een boeiende gespreksavond met Professor Dr. Manu Keirse over palliatieve zorg en euthanasie. De bijeenkomst staat ook open ook voor niet-leden.

De gespreksavond over vroegtijdige zorgplanning gaat door onder de titel ‘Later begint vandaag. Hoe realiseer ik mijn recht op een waardig levenseinde?’. Prof. Dr. Manu Keirse schreef mee de wet op de patiëntenrechten en is naast een uitstekend spreker tevens een autoriteit in het domein.

“Het maatschappelijk debat rond palliatieve zorg en euthanasie woedt volop maar patiënten en hun omgeving blijven nog al te vaak in de kou staan. Veel mensen zitten dan ook nog met een pak vragen”, zegt voorzitter en zelf dokter Jean-Marie Berthot. “Meer weten is allereerst belangrijk. Nadenken vooraleer je er aan toe bent en bespreken wat je wel en niet zou willen zijn basisvoorwaarden om tot je recht te komen. Hierover gaat dan ook de uiteenzetting. Palliatieve zorg en euthanasie zijn nu éénmaal onderwerpen die iedere burger aanbelangen. Zeker zij die mensen helpen of een goede herinnering willen nalaten”.

Verplicht inschrijven kan tot uiterlijk 19 januari bij voorzitter Jean-Marie Berthot (02/356.02.80) of rechtstreeks bij De Egelantier (0475/89.10.67). Deelnemen met inbegrip van diner kost 40 euro.

Later in het werkjaar voorziet de voorzitter ook nog een verrijkende gespreksavond met Prof. Dr. Marleen Temmerman.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 dec 2013
Godeieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief