Alle inwoners van HERNE welkom op Nieuwjaarsreceptie

C21

Alle inwoners van HERNE welkom op Nieuwjaarsreceptie

Receptie_zondag_5_januari
Alle inwoners van HERNE welkom op Nieuwjaarsreceptie - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 5 januari van 11 tot 13u zijn op uitnodiging van het gemeentebestuur alle inwoners van Herne opnieuw welkom op een grootse nieuwjaarsbijeenkomst in openlucht op het dorpsplein aan het gemeentehuis. Drie jaar eerder was dit voor de eerste keer ook al het geval ter gelegenheid van het inzetten van de viering van 800 jaar Herne. Dit keer wordt onder meer de viering van 700 jaar Kartuis in de kijker gezet.

 

De nieuwjaarsreceptie komt er op aandringen van de Verenigde Handelaars, tal van verenigingen en ook vele particulieren. Het gemeentebestuur had oor voor die verzuchtingen en ging het engagement aan alleszins dit bijzonder sociaal gebeuren in de gemeente voortaan om de drie jaar te herhalen. De bijeenkomst wordt door velen overigens ook ervaren als een ideale gelegenheid om vrienden, kennissen en bekenden in een ongedwongen sfeer, daadwerkelijk en in eigen persoon de allerbeste wensen van geluk, voorspoed en heil voor het nieuwe jaar aan te bieden.

 

Waar de eerste editie ingebed werd in de viering van 800 jaar Herne worden thans de schijnwerpers vooral gericht op de komende viering van 700 jaar Kartuis in de gemeente. Wat het thema wordt van de volgende editie is nu wel nog eventjes koffiedik kijken.

 

De inwoners worden door burgemeester Kris Poelaert welkom geheten om 11u. Aansluitend zet ereburger Maurits Van Liedekerke het nieuwe jaar in het voordragen van zijn Nieuwjaarsgedicht 2014 met Herne als uitgangspunt en met een gerichte blik naar de toekomst. Na het eerder officieel gedeelte zorgen straatmuzikanten dan voor een gezellige en stemmige sfeer. Alle aanwezigen krijgen overigens ook twee bonnetjes voor een drankje aangeboden en te verzilveren op de standjes van de wijnhandelszaken Terlinden en Sterckx.

 

Eén van de hoogtepunten van de bijeenkomst is ook om 12u30 de trekking van de tombola van de Eindejaarsactie van de Verenigde Handelaars onder het toezicht van notaris An-Katrien Van Laer. Hoofdprijs hierbij is de fel begeerde hippe bloedrode Razzo-scooter.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 dec 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief