HERNE – Nu ook ambachtelijk bereide Kartuis-choco beschikbaar

C21

HERNE – Nu ook ambachtelijk bereide Kartuis-choco beschikbaar

Kartuis_choco
HERNE – Nu ook ambachtelijk bereide Kartuis-choco beschikbaar - © Deschuyffeleer
 

Nu Herne dit jaar volledig gaat voor de viering van 700 jaar Kartuis, kan het niet anders dan dat ook de plaatselijke streekdranken, –gerechten en –bereidingen met een verwijzing naar de Kartuizers uitgebreid aan bod zullen komen tijdens de viering. Meest bekend is nog altijd het heerlijke Kartuis-bier. Maar nu is er voor de fijnproevers ook de pas boven de doopvont gehouden ambachtelijk bereide Kartuis-choco.

Tijdens de recente Nieuwjaarsbijeenkomst in open lucht konden de talrijke aanwezigen al kennismaken met het nieuw product van Guido Vierendeel, die maar al te graag zijn inmiddels uitgebreid Kartuis-aanbod maar al te graag aanprijst. “Aangezien dit jaar Herne de viering van de Kartuis in de kijker zet, heeft het gemeentebestuur ons uitgenodigd mee de aftrap te geven van het komende feestjaar. De Nieuwjaarsreceptie was dan ook een goede opener om ons Kartuis-assortissement uitvoerig te promoten”, zegt de enthousiaste producent. “Na ons bier hebben we trouwens ook nog onder de merknaam Kartuis de aperitief bier-kaaskoekjes, de bierconfituur, de rabarberconfituur, de bierkaas en Bierlinne en de bierpraline uitgebracht. En nu als primeur voor de inwoners  van Herne brachten wij de nieuwe ambachtelijke choco van Kartuis aan”.
 
“Deze choco-bierpasta is een smeuïg en zoet mengsel van ambachtelijke choco van Zuger die wordt bereid met echte chocolade, waarin dn weer een vleugje blond Kartuisbier en een streepje Kartuisconfituur worden verwerkt. De choco is alcoholvrij, waardoor die uiteraard ook geschikt is voor kinderen. Je krijgt een unieke smaak, door de lichte bittere hint van het bier en toch die heerlijke zoetigheid van de ambachtelijk bereide choco. Kortom, een ideale spread voor op de toast, boterham of om te gebruiken bij gebak, pannenkoeken of wafels” aldus nog Guido Vierendeel.
 
Alle Kartuisproducten zijn inmiddels opgenomen op de lijst van de Straffe Streek-coöperatieve van de provincie Vlaams-Brabant. Het Kartuis-assortissement is dan ook in de streekproductenwinkels over gans de provincie te bekomen. “Deze erkenning is dan ook een stimulans om verder door te gaan met ons assortissement en zo, ook doorheen onze  Kartuis-producten, Herne nog meer in de kijker te zetten”, geeft de producent nog graag met een zelfzekere kwinkslag mee. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jan 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief