HERNE – Met de bus naar het Wereldkampioenschap Veldrijden

C21

HERNE – Met de bus naar het Wereldkampioenschap Veldrijden

Wk_veldrijden_nederland
HERNE – Met de bus naar het Wereldkampioenschap Veldrijden - © Deschuyffeleer
 

Nu het seizoen van het veldrijden met het wereldkampioenschap in het Nederlandse Hoogerheid op zondag 2 februari zijn hoogtepunt nadert, krijgen ook de wielerliefhebbers uit de streek de kans dit kampioenschap, overigens net over de Belgische grens, in levende lijve mee te maken. Fietsclub ’t Draisineken legt daartoe die dag alvast een bijzondere bus in. Sfeer zat dus!

Ook nu mag verwacht worden dat de strijd der titanen tussen uittredend wereldkampioen Sven Nijs, zijn gouwgenoot Niels Albert, de gedoodverfde Nederlandse favoriet Lars Van der Haar, de Franse kampioen Francis Mourey en allicht ook de Tsjechische toprenner Zdenek Stybar opnieuw tot een heroïsche strijd zal uitgroeien. En dit alles zonder daarbij ook nog de Belgische outsiders Klaas Vantornout, Rob Peeters en Tom Meeusen uit het oog te verliezen. Of kan Kevin Pauwels voor één keer toch alle pech van zich afwerpen en zich die dag daadwerkelijk outstanding tot wereldkampioen fietsen en lopen?
 
Bij de dames wordt het ook uitkijken naar de prestatie van Marianne Vos die in eigen land, na haar al succesrijk seizoen, allicht opnieuw onbetwist de armen mag uitsteken naar een nieuwe regenboogtrui. Café De Vrede in Gooik herbergt overigens al enkele jaren een fervente supportersclub van de Nederlandse topfavoriete.  
 
Wie dit alles van op de eerste rij live wil meemaken en samen met duizenden andere wielerfanaten echt wil smullen van de alom geprezen sfeer rond het topveldrijden kan alsnog mee met de bus die door fietsclub ’t Draisineken wordt ingelegd. De bus vertrekt om 8u aan de kerk van Tollembeek om dan via een halte om 8u10 aan de Castel in Herne koers te zetten richting Hoogerheide. De deelname kost 45 euro met inbegrip van de busreis, de inkomkaart en een verrassingspakket. De terugkeer is voorzien omstreeks 21u.
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief