Overleden Johnny White was ook kind aan huis in HERNE

C21

Overleden Johnny White was ook kind aan huis in HERNE

Johny_white_herne-vollezele
Overleden Johnny White was ook kind aan huis in HERNE - © Deschuyffeleer
 
Dromen_johnny_white
Overleden Johnny White was ook kind aan huis in HERNE - © Deschuyffeleer
 

De Vlaamse charmezanger Johnny White, in het echte leven JohnnyWittevrouw, is maandag onverwacht in het AZ van Aalst overleden aan de gevolgen van een hartaandoening. Hij zou dit jaar 68 jaar worden. Met Johnny White verliest zingend Vlaanderen een boegbeeld dat in één adem vernoemd blijft met Canzonissima, de Knokkecup, het Schlagerfestival en de finales van Eurosong.

Met hoogtes en laagtes stond Johnny haast 50 jaar hier en in het buitenland in de schijnwerpers. Het is in de aanloop van dit gouden jubileum dat Johnny in de streek en dan vooral in Herne terechtkwam. Zo was hij de laatste tijd dan ook kind aan huis zowel in de opnamestudio van producer Freddy Danau aan de Boesmolen als bij zanger Henri Spider die samen met Eddy Govert in Vollezele de platenfirma en muziekuitgeverij D&V Productions leidt.
Het ging Johnny White de laatste tijd eens te meer behoorlijk voor de wind. “Zijn album Nieuwe Dromen dat hier een paar maanden geleden werd opgenomen gaf zijn zangcarrière een nieuwe boost. Het was in deze CD de zanger er vooral om te doen liedjes te brengen die hem als het ware op het lijf geschreven waren. Johnny zat, niettegenstaande zijn leeftijd, overigens nog boordevol ideeën en plannen. Zo werd het eindproduct met de toepasselijke titel Nieuwe Dromen het resultaat van een heel nauwe interferentie en samenwerking tussen ons beiden en dit zowel wat de teksten als de begeleidende muziek betreft”, aldus tekstschrijver en producer Freddy Danau van het zangduo Sanseveria.
Nog meer recent kwam Johnny’s laatste single ‘Morgen wordt alles anders’ op de markt. “Niet alleen zakelijk maar ook als collega’s konden Johnny en ikzelf bijzonder goed met elkaar opschieten, getuigt Henri Spider. “Johnny was iemand die in de wieg was gelegd met een uitzonderlijk krachtige en warme zangstem die trouwens met de jaren in niets had ingeboet. Waar anderen jaren moesten aan werken was voor hem kinderspel. Ik heb hem bovendien ook altijd gekend als een leuke en joviale collega zonder kapsones”.
Johnny White genoot ook internationale waardering. Ook en vooral in Nederland, Frankrijk en Duitsland werd hij erkend als een zangfenomeen met een dijk van een stem. Marjan Berger, Caterina Valente, Gilbert Becaud, Adamo en Shirley Bassey zijn niet de minsten waarmee Johnny de meest imposante podia mocht delen. Zijn allergrootste succes in Vlaanderen is en blijft echter 'Verloren hart, verloren droom' uit 1971 waarmee hij in 2003 in de Eregalerij van Radio2 het predicaat tijdloos meekreeg. 
Johnny Wittevrouw wordt nu zaterdag 18 januari om 10u30 in Scherpenheuvel, zijn jarenlange thuishaven, begraven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2014
Godeleive Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief