HERNE - Liberale Bond Gepensioneerden viert Nieuwjaar

C21

HERNE - Liberale Bond Gepensioneerden viert Nieuwjaar

Lbg_nieuwjaar_2014
Bestuur en sympathisanten LBG Herne - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_lbg_2014__7_
De jarigen van de maand: Nicole, Laurence, Christiane, Irène, Roger, Christiane, Elisabeth, Jean-Claude, Maria, Marie-Jeanne, Hilda, Suzanne, Agnes, Simone en Marie - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_lbg_2014__9_
Jeanne Eeckhout (95), Nestor Wielant (93) en LBG-voorzitter Jeannine Berckmans - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_lbg_2014__13_
Broer en zus Nestor en Marie Wielant - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_lbg_2014__14_
De ouderdomsdeken in de zaal Jeanne Eeckhout (95) - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_lbg_2014__21_
Op de deuntjes van Sanseveria ...... © Deschuyffeleer
 

De eerste maandelijkse bijeenkomst van het jaar van de Liberale Bond van de Gepensioneerden (LBG) stond, hoe kan het ook anders, volledig in het teken van Nieuwjaar. Voor de allereerste keer was de afspraak niet in de zaal ’t Schoentje maar wel in de feestzaal De Egelantier. Met goed 110 genoten zij van een feestelijke maaltijd doorspekt met muzikale intermezzo’s van het zangduo Freddy en Claudine van Sanseveria.

Al ruim drie decennia staat de LBG met huidig voorzitter Jeannine Berckmans steevast iedere derde donderdag van de maand paraat met kleine of grote restauratie en met allerlei ontspanning voor het onthaal van zijn leden.
In haar terugblik had voorzitter Jeannine Berckmans het over een bijzonder vruchtbaar afgelopen jaar. Haar troetelkind vergeleek ze met een boeket bloemen: “Je vindt er alle kleuren in en juist dat maakt het boeket mooi en sierlijk”. Enige bezorgdheid baart evenwel het globaal ouder worden van het ledenbestand en de omvangrijke en alsmaar complexere taken waar het bestuur telkens opnieuw borg moet voor staan. Om juist die bestuursleden en de traditionele vrijwillige helpende handen die zich maand na maand telkens opnieuw inspannen om van de samenkomsten het beste te maken toch ook eens de mogelijkheid te bieden zich te ontspannen en te genieten van de bijeenkomst werd dan ook deze keer gebruik gemaakt van de diensten van De Egelantier. Als het van de voorzitter afhangt is dit initiatief beslist voor herhaling vatbaar.
De maanden december en januari zijn bij de LBG overigens maanden met een hoog verjaardagsgehalte. Niet minder dan 15 leden werden getrakteerd op een ‘happy birthday’. Met Sanseveria voor de muzikale omkadering en een bataljon aan gelegenheidsfotografen in de buurt kon voor hen de dag beslist niet meer stuk.
Onder de aanwezigen ging de aandacht ook en vooral naar Nestor en Marie Wielant en Jeanne Eeckhout. Met hun, in totaal,  280 jaren bekleedden zij het podium van de supersenioren.
Op zaterdag 18 januari om 19u en ook in de Egelantier klinkt de gemeentelijke Open Vld-ploeg samen met staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding Maggie De Block blijgezind op een vreugdevol en succesrijk 2014.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief