HERNE – Uitzonderlijk Nieuwjaarsconcert in kerk Kokejane

C21

HERNE – Uitzonderlijk Nieuwjaarsconcert in kerk Kokejane

Cantarelli_kokejane
HERNE – Uitzonderlijk Nieuwjaarsconcert in kerk Kokejane - © Deschuyffeleer
 

Het klarinettenensemble Solido met de plaatselijke Sofie Hugo en het mannenkoor Cantarelli pakken nu zondag 26 januari om 16u uit met een hoogstaand Nieuwjaarsconcert in de Onze-Lieve-Vrouwkerk langsheen de Assesteenweg in Kokejane. Vier klarinettistes nemen het dan op tegen een veelvoud van getrainde mannenstemmen. Het concert brengt een verrassende mix van het klassiek koorrepertoire met werk van F. Mendelssohn, F. Schubert en C.Orff en het klarinetkwartetrepertoire met werk van A. Piazzolla, J.S. Bach en J. Françaix.

Solido is een Belgisch klarinettenensemble bestaande uit vier jonge professionele klarinettistes die reeds vanaf hun studies aan het Lemmensinstituut in Leuven hun sporen in het wereldje hebben verdiend. Het ensemble bestaat uit Severine Sierens (Es- en Bes-klarinet), Leen Coremans (Bes-klarinet), Anneleen Nauwelaerts (Basklarinet) en Sofie Hugo (Bassethoorn en Bes-klarinet).
 
Solido is ook één van de weinige ensembles die de bassethoorn, Mozart’s favoriete muziekinstrument, opneemt in haar bezetting. De klassieke meester was gepassioneerd door die tenorvariant van de klarinet met een bijzonder rijk en warm laag register. De bassethoorn speelt dan ook een prominente rol in veel van zijn meesterwerken.
 
Reeds bij zijn veelbelovend debuut een tiental jaren terug, toen nog als ambitieus kamermuziekproject in het kader van de studies aan het Lemmensinstituut wist Solido indruk te maken. De professionele voortzetting van dit project was dan ook bijna vanzelfsprekend. Sindsdien heeft Solido een stevige reputatie opgebouwd als een jong, gedreven en veelzijdig ensemble, dat paraat staat voor een intense en beklijvende muzikale ervaring. Ook vandaag nog maken de dames, naast hun activiteiten als soliste, dirigente en docente, graag plaats voor Solido in hun intussen drukbezette agenda’s.
 
Het concert in Kokejane kadert in een reeks van drie. De overige twee gaan door in de Heilig Hartkerk in Kessel-Lo (25/01) en in de kapel van het St-Stanislascollege in het Berchem (01/02).
 
Inkomkaarten zijn te verkrijgen via sofie@ensemblesolido.be of 0496/36.45.31. Kaarten  kosten 10 of 12 euro. Een steunkaart kost 5 euro.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief