HERNE – Volle ambiance met 4 Beaux Forts in volkscafé Bij Latjes

C21

HERNE – Volle ambiance met 4 Beaux Forts in volkscafé Bij Latjes

4_beaux_forts_extended_latjes_jan_2014___4_
HERNE – Volle ambiance met 4 Beaux Forts in volkscafé Bij Latjes - © Deschuyffeleer
 
4_beaux_forts_extended_latjes_jan_2014___1_
HERNE – Volle ambiance met 4 Beaux Forts in volkscafé Bij Latjes - Initiatiefnemer Lieven Vandenneucker - © Deschuyffeleer
 
4_beaux_forts_extended_latjes_jan_2014___3_
HERNE – Volle ambiance met 4 Beaux Forts in volkscafé Bij Latjes - Een tevreden cafébaas Danny Vanwittenbergh - © Deschuyffeleer
 
4_beaux_forts
© Deschuyffeleer
 
4_beaux_forts_extended_latjes_jan_2014___5_
HERNE – Volle ambiance met 4 Beaux Forts in volkscafé Bij Latjes - © Deschuyffeleer
 

In het nog echt volkscafé Bij Latjes aan het station was zaterdagavond iedere centimeter ruimte bezet. Meer dan 150 sympathisanten kwamen opdagen voor een F(v)olkcafé waarbij Hugo Bert, Halewijn en Roeland Devillé, Dirk Deblander en Marc en Lieven Vandenneucker,  oftewel 4 Beaux Forts-extended,  in de schijnwerpers traden. Een gewaagd initiatief met een toffe en bijzonder geslaagde afloop. Ambiance op en top!

Een paar weken voor de jaarwisseling was het cafébaas Danny Vanwittenbergh die samen met Lieven Vandenneucker tussen pot en pint het initiatief namen om klanten en sympathisanten in eigen huis te trakteren op een gezellig avondje zang en amusement. Het moest een muzikale avond worden met een f(v)olkinslag. “En waarom niet de mannen van Pinel nog eens samen op een podium brengen” was voor de initiatiefnemers meteen de inzet. Pinel was een bijzonder gewaardeerde kleinkunstformatie die in de jaren 80 en 90 wekelijks wel ergens met haar ambiancefolk op de planken stond. Ook in Herne behoorden zij toen zo tot de vaste waarden. De inkomkaarten vlogen dan ook de deur uit. In een mum van tijd waren alle tickets uitverkocht.
Zo gezegd, zo gedaan! In de gedaante van 4 Beaux Forts vonden vier van de zes ex-Pinel-mannen de weg naar Herne. Bij Latjes kregen zij er bovenop nog de versterking van Hallenaar Hugo Bert en het thuisspelend en muzikaal talent Lieven Vandenneucker bij. Met onder meer Café Voljeir, The Wild Rover, The Irish Rover, Molly Malone en Ik wil deze nacht van Wannes Vandevelde op de playlist bezorgden zij het publiek twee uur lang muzikale parels met een aanzienlijk kleinkunstgehalte. 
“Met dit initiatief hebben wij willen aantonen dat amusement brengen niet altijd gepaard moet gaan met een grootschalige infrastructuur. Een dorpscafé is echt al voldoende om mensen bij elkaar te brengen en hen een aangename avond te bezorgen”, aldus Lieven Vandenneucker. Ook cafébaas Danny was uitermate tevreden met de succesrijke afloop. In de aanloop naar het optreden was hij er wel bijwijlen niet al te gerust in. “Is daar wel een publiek voor en zullen de toeschouwers genoegen nemen met een minimale infrastructuur?” waren slechts een paar van zijn beslommeringen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief