BEVER – Knus verrassingsfeestje voor 70-jarige Jan Butane

C21

BEVER – Knus verrassingsfeestje voor 70-jarige Jan Butane

Jan_70_jaar___4_
BEVER – Knus verrassingsfeestje voor 70-jarige Jan Butane(Vanschelverghem) - © Deschuyffeleer
 
Jan_70_jaar___3_
BEVER – Knus verrassingsfeestje voor 70-jarige Jan Butane(Vanschelverghem) - © Deschuyffeleer
 
Jan_70_jaar___5_
BEVER – Knus verrassingsfeestje voor 70-jarige Jan Butane(Vanschelverghem) - © Deschuyffeleer
 
Jan_70_jaar___6_
BEVER – Knus verrassingsfeestje voor 70-jarige Jan Butane(Vanschelverghem) - © Deschuyffeleer
 

Op uitnodiging van zijn kinderen Jurgen en Sofie en hun partners bouwden familie, vrienden en buren in het prachtig gerenoveerd en charmant gasthof Rigaux stiekem een spetterend verrassingsfeestje op voor de 70ste verjaardag van Jan Butane. De jarige, geboren  Jan Vanschelvergem, is een zeer gekend dorpsfiguur niet alleen in het gehucht Herhout in Tollembeek waar hij woonachtig is maar ook in Bever en omstreken.

Naast zijn eerdere 41-jarige beroepsactiviteiten bij de firma Crown-Baele in Londerzeel was en is Jan nog steeds actief in het leveren van gasflessen ten huize. Hij geniet dan ook een grote bekendheid in de streek. Hij is zeer sociaal ingesteld, verkondigt ongezouten zijn mening en bezit een brede algemene kennis. Die dankt hij vooral ook aan zijn vroegere langdurige verplaatsingen naar brouwerijen in het buitenland als gespecialiseerd lasser in bottelarijen. Hij kent de meest gereputeerde brouwerijen en bottelarijen evenals de grootste bezienswaardigheden in Nederland, Ierland, Engeland, Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland dan ook door en door. Zo mocht hij bij een recent bezoek aan Heineken in Amsterdam nog zelf achter de tapkraan staan om samen met twee charmante hostessen zijn reisgenoten naar hartenlust te bedienen. 
 
Sinds enkele jaren is Jan als lid van de Padstappers van Geraardsbergen ook een fervent wandelaar vooral op de tochten net over de taalgrens. Maar ook alle wandelingen in de streek en in het buitenland uitgaande van zijn eigen club en van de clubs in de buurt, zelfs in de week, hebben voor hem geen geheimen meer. Tot voor kort reisde hij ook nog geregeld af naar Tirol in Oostenrijk om daar vanuit het Gasthaus Garni Caroline in het piepkleine bergdorpje Bodenegg in de buurt van het Oostenrijkse Solden wandelingen in de bergen te maken.  Bij de terugkeer van zijn wandelingen in Wallonië is zijn stamcafé Chez Béa in Rebaix dan weer zijn geliefkoosde tussenstop. Jan is ook nog een echte natuurliefhebber. Vooral het wild en de vogels in de ongerepte natuur genieten zijn volle belangstelling. 
 
De genodigden hadden allen de lippen stijf op elkaar weten te houden zodat zijn intrede in de feestzaal voor hem een complete verrassing was. Hij liet die echter niet aan zijn hart komen en bracht er meteen de stemming in. Ook enkele gewezen schoolkameraden uit Welle zoals Frans, Freddy, Marcel en Erik evenals enkele ex-werkmakkers zoals Freddy en Danny waren op het feest aanwezig. Vele vervlogen herinneringen werden dan ook opgehaald.
 
Hoeft het gezegd dat het feestje in de beste stemming en tot in de late uurtjes duurde?        
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief