HERNE – Landelijke Gilde Herfelingen/Kester houdt feestelijke jaarvergadering

C21

HERNE – Landelijke Gilde Herfelingen/Kester houdt feestelijke jaarvergadering

Jaarfeest_landelijke_gilden_herfelingen_2014__2_
HERNE – Landelijke Gilde Herfelingen/Kester houdt feestelijke jaarvergadering - © Deschuyffeleer
 
Jaarfeest_landelijke_gilden_herfelingen_2014__1_
HERNE – Bestuur Landelijke Gilde Herfelingen - Voorzitter Frans Vanden Bosch, onder-voorzitter Lieven Van den Broeck, secretaries Eddy Wayteck en de leden Luc Temmerman, Frank Van den Broeck en (afw) Ward Nechelput - © Deschuyffeleer
 
Jaarfeest_landelijke_gilden_herfelingen_2014__4_
HERNE – Landelijke Gilde Herfelingen/Kester houdt feestelijke jaarvergadering met DJ Johan uit Gooik - © Deschuyffeleer
 
Jaarfeest_landelijke_gilden_herfelingen_2014__5_
HERNE – Landelijke Gilde Herfelingen/Kester houdt feestelijke jaarvergadering met 'special guest' burgemeester Michel Doomst - © Deschuyffeleer
 
Jaarfeest_landelijke_gilden_herfelingen_2014__6_
HERNE – Landelijke Gilde Herfelingen/Kester houdt feestelijke jaarvergadering - © Deschuyffeleer
 
Jaarfeest_landelijke_gilden_herfelingen_2014__7_
HERNE – Landelijke Gilde Herfelingen/Kester houdt feestelijke jaarvergadering - © Deschuyffeleer
 
Jaarfeest_landelijke_gilden_herfelingen_2014__8_
HERNE – Landelijke Gilde Herfelingen/Kester houdt feestelijke jaarvergadering - © Deschuyffeleer
 

De afdeling Herfelingen/Kester van de Landelijke Gilde hield nu al voor de tweede keer op rij haar jaarvergadering in het Herrebeekhof in de Nanovestraat in Heikruis. Trots mocht voorzitter Frans Vanden Bosch en zijn zeskoppig bestuur een 60-tal leden en sympathisanten verwelkomen. Het werd een feestje met een tikkeltje meer dan gewoonlijk. DJ Johan uit Gooik zorgde voor de muzikale sfeer en kreeg daarbij een tijdje de assistentie van de Gooikse burgemeester Michel Doomst die zich meteen liet opmerken als een echte schlagerzanger. De voorzitter blikte ook vooruit op de komende jaaractiviteiten die op 16 maart starten met een snoeiles in het Dominicanessenklooster in Herne op de grens met Edingen.

In het bestuur van de afdeling Herfelingen/Kester is er niemand meer te vinden die echt goed weet waar en wanneer de lokale afdeling het daglicht zag. Feit is dat dit gebeuren zich nog situeert voor de Grooten Oorlog van 14-18 maar dan wel nog onder de benaming van Boerengilde. Die gilde kwam toen duidelijk op om de materiële belangen van de boer te verdedigen zodat hij fatsoenlijk zijn brood zou kunnen verdienen. 
 
“Nu toch al een paar decennia later is de Boerengilde met in haar verlengstuk de Landelijke Gilde uitgegroeid tot een vereniging voor gezinnen die op het platteland wonen, werken of er nauw mee verbonden zijn”, aldus de voorzitter. “In de loop der jaren evolueerde de Landelijke Gilde dan ook van een ondersteunende beweging voor uitsluitend boeren naar een gezinsbeweging voor alle plattelandsbewoners”.
 
De Landelijke Gilde Herfelingen/Kester boert alleszins goed. Van jaar tot jaar meer activiteiten organiseren en zo de interesse prikkelen van een ruimer publiek dat op zijn beurt zorgt voor een groter ledenbestand is de doelstelling van het kernbestuur. Dat bestuur is nu in handen van een paar jeugdige krachten die langzaam maar zeker hun invloed willen laten gelden om vooral de dynamiek van de vereniging op te krikken.
 
Voor zanger/burgemeester Michel Doomst die helemaal uitgeregend van de Pauwelviering in Galmaarden was komen overwaaien naar het warm Gildenestje in het Herrebeekhof was het een koud kunstje het al vrolijk gezelschap aan het zingen en dansen te krijgen. “Laten we zo lang mogelijk zingen onderweg, zo wordt de weg er minder eentonig en aangenamer door”, aldus een optimistische burgemeester, die zo de woorden van Virgilius, die indertijd paus werd in een bijzonder moeilijke periode voor Rome, in de mond nam.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief