HERNE – Heengaan van Luc Allebos groot verlies voor kaatsers Kokejane

C21

HERNE – Heengaan van Luc Allebos groot verlies voor kaatsers Kokejane

Luc_allebosch
Luc Allebos 1955-2014 - © Deschuyffeleer

In het ziekenhuis in Geraadsbergen is afgelopen week-end Luc Allebos, de secretaris van de Kleine Handbalspelers van Kokejane, komen te overlijden. Hij werd op enkele dagen na net geen 59 jaar. In de kaatsmiddens in de zuid-westelijke uithoek van het Pajottenland is de verslagenheid dan ook bijzonder groot, niet alleen in zijn eigen club maar ook in de ganse Markvallei, waar hij ook de bezieler was van het lokaal kaatsverbond.

“Alhoewel algemeen geweten was dat Luc leed aan een ongeneeslijke ziekte heeft zijn plots overlijden hem en ons toch nog verrast”, getuigt trainer-coach Geert Vandervelden. “Met Luc verliest de kaatswereld en de ploeg van Kokejane in het bijzonder een uitermate gedreven persoon die nog echt met hart en ziel voor de kaatssport leefde. Als boekhouder van beroep was hij niet alleen onze heel fijne clubsecretaris maar ook de drijvende kracht achter onze ploeg van de veteranen. En daarnaast was hij ook nog één van de grondleggers en de jongste jaren ook voorzitter van het heel populair plaatselijk kaatsverbond Markvallei. Hierin rijgen nu toch al ettelijke jaren een twaalftal caféploegen de handschoenen aan in een uitermate sportief betwist criterium ”.
 
“Luc wist al enige tijd dat hij de lutte tegen zijn meedogenloze ziekte niet kon winnen. Hij was dan ook alles aan het klaarmaken om zijn verschillende taken aan zijn opvolgers over te dragen”, aldus dus nog de sterk onder de indruk zijnde trainer-coach, die samen met het bestuur Luc nog mocht verwelkomen op het clubeetfestijn het week-end voordien. “Eerstdaags beraadt de club zich dan ook noodgedwongen over zijn opvolging”.
 
Luc wordt zaterdag 1 februari om 10u begraven in de St-Niklaaskerk in Edingen, waarna hij wordt bijgezet in de familiegrafkelder op het kerkhof van Lettelingen. Er kan Luc een laatste groet gebracht worden op donderdag 30 januari tussen 19 en 20u in het funerarium Luypaert in de Scherpstraat in Herne.    
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief