HERNE – Eerste communicanten worden vissers van mensen

C21

HERNE – Eerste communicanten worden vissers van mensen

118_renamed_14787
HERNE – Eerste communicanten worden vissers van mensen - Foto ingezonden
 
Eeerste_communie_voorbereiding
HERNE – Eerste communicanten worden vissers van mensen - Foto ingezonden
 

Als voorbereiding op de grote dag willen de eerste communicanten van Herfelingen en Vollezele samen vissers van mensen worden. Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst in de kerk stapten zij mee in het bootje dat door pastoor Kris Meskens daartoe was aangemeerd.

Ook voor de kinderen die in de lente hun eerste communie vieren wordt de voorbereiding op de bijzonder heuglijke dag een grote lange tocht waarbij zij samen op weg gaan. Pastoor Kris Meskens dacht hiervoor deze keer aan een suggestieve boottocht waar de kinderen zich best konden in vinden.
 
Niet toevallig bracht de Evangelielezing tijdens de bijeenkomst het verhaal van Jezus die vissers toespreekt. Hij vraagt hen om zijn medewerkers en zijn leerlingen te worden en zo voor altijd bij hem te blijven. In die zin werd dan ook vooraan in de kerk een boot neergezet. Die moet symbool staan om “samen met Jezus op weg te gaan”. De kinderen pikten enthousiast in op de uitnodiging. Zij getuigden hiervan door samen letterlijk in het bootje te stappen en hun vaarticket te onderschrijven. Dit verhaal wordt de eerstkomende weken zeker nog vervolgd.
 
De kinderen die met hun begeleiders meevaren in de Eerste Communie-boot zijn Borguinon Lotte, Cochez Laure, Conickx Thiago, De Roock Sheena, De Weweire Elien, Dedobbeleer Arne, Demol Casper, Deschuyffeleer Rune, François Suyin, François Tuur, Frisch Nenad, Godaert Lennert, Jacobs Pieter-Jan, Mattens Amelie, Pletinckx  Arrezina, Sablon Gracie, Sirjacobs Jaitse, Testaert Kobe, Van Asbroeck Joery, Van Bellinghen Maithe, Van de Velde Lore, Van Der Steen Jyrki en Van Olande Mathieu.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief