HERNE – Infosessies over opvoeden van honden in opmars

C21

HERNE – Infosessies over opvoeden van honden in opmars

Veterinair_quadrant_honden_opvoeden___3_
Veterinair Quadrant - Dierenartsen Wendy Haelterman en Miquelle Mattys en dierenartsassistente Dorien Vanderheyden - © Deschuyffeleer
 
Veterinair_quadrant_honden_opvoeden___4_
Gedragstherapeut Stijn Vandersteen van Connect with Dogs - © Deschuyffeleer
 
Veterinair_quadrant_honden_opvoeden___1_
HERNE – Infosessies over opvoeden van honden in opmars - © Deschuyffeleer
 
Veterinair_quadrant_honden_opvoeden___5_
HERNE – Infosessies over opvoeden van honden in opmars - © Deschuyffeleer
 

In de dierenkliniek Het Veterinair Quadrant in Herfelingen werd een eerste algemene theoretische infosessie over het opvoeden van honden op het getouw gezet. Het nieuw initiatief genoot meteen veel belangstelling en was vrij vlug volgeboekt. In tegenstelling tot de eerdere puppieparty’s mochten de deelnemers zich dit keer niet laten begeleiden door hun lievelingsdieren.

De dierenkliniek rond Stefaan Van Hoegaerden, pal in het echte Pajottenland, staat reeds enkele jaren borg voor het aanbieden van een kwaliteitsvolle dierengeneeskunde waarbij professionele zorg en toewijding centraal staan. Het team is mettertijd gegroeid en bestaat nu uit een viertal dierenartsen en een drietal assistenten. De nieuwe infosessies passen dan ook perfect in haar visie. 
 
De infosessies staan open voor zowel de hondenliefhebbers met een puppy als zij die alsnog overwegen een hond in huis op te nemen als zij die al vertrouwd zijn met het houden van honden. In de eerste sessie stond het opvoeden van honden in de schijnwerpers. Hiervoor was gedragstherapeut Stijn Vandersteen van Connect with Dogs de geknipte persoon. Daarnaast kwamen ook de meest aangewezen algemene diergeneeskundige tips aan bod.    
 
“Meer en meer besteden de mensen die een hond hebben of er zich één willen aanschaffen aandacht aan het welzijn van hun troeteldieren. De keuze voor een welbepaalde hond is wel uitermate belangrijk”, zegt dierenarts Wendy Haelterman. “De hond moet bij de persoon en zijn omgeving passen en omgekeerd. Wordt het een hond die vele uren moet alleen zitten? Heeft de eigenaar veel tijd om zijn hond uit te laten en er mee gaan te wandelen? Is de hond wel betrouwbaar voor kinderen?”
 
De medewerkers van Het Veterinair Quadrant houden zich dan ook graag ter beschikking bij het maken van die keuze. “Die dienstverlening is overigens gratis”, geeft de dierenarts nog graag mee.
 
Aan de eerste info-avond wordt alleszins een vervolgverhaal gebreid. De volgende infosessies zullen wel meer themagericht zijn. Zo staan sessies over het gehoorzamen, het afleren van bepaalde attitudes, de zindelijkheid, het wandelen en EHBO in de steigers.
 
Meer info via www.veterinairquadrant.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief