HERNE – Gedichtendag bloeit open

C21

HERNE – Gedichtendag bloeit open

Gedichtendag_herne_2014__6_
HERNE – Gedichtendag bloeit open - Voorzitter cultuurraad Rudy Suys, dichter Maurits Van Liedekerke, burgemeester Kris Poelaert, schepen Marie-Louise Devriese en cultuurfunctionaris Sarah Copriau © Deschuyffeleer
 
Gedichtendag_herne_2014__10_
HERNE – Gedichtendag bloeit open - © Deschuyffeleer
 
Collage_volwassenen
© Deschuyffeleer
 
Collage_kinderen
© Deschuyffeleer
 
Gedichtendag_collage_3
HERNE – Gedichtendag bloeit open - © Deschuyffeleer
 
Gedichtendag_2014_collage_4
HERNE – Gedichtendag bloeit open - © Deschuyffeleer
 
Gedichtendag_herne_2014__3_
HERNE – Gedichtendag bloeit open - © Deschuyffeleer
 
Gedichtendag_herne_2014__9_
HERNE – Gedichtendag bloeit open - © Deschuyffeleer
 

Op de afsluitende sfeervolle bijeenkomst voor Gedichtendag in de bibliotheek Petrus Naeghel waagden een 30-tal personen en groepen zich aan het voorbrengen van hun lievelingsteksten. Meteen een succes voor de organiserende Cultuurraad van voorzitter Wim Suys en initiatiefnemer-dichter Maurits Van Liedekerke. Ook in Herne was voor deze vijfde editie Verwondering het jaarthema, net trouwens zoals in gans Vlaanderen.

De deelnemers mochten niet alleen eigen werk voordragen maar ook gedichten en lezingen van hun lievelingsauteurs. En ook de schoolkinderen lieten zich niet onbetuigd. Zo waren er delegaties van het 3de en het 4de leerjaar van De Regenboog uit Herfelingen en van het 6de leerjaar van De Bloesem in het centrum. De onvolprezen Paul Van Ostaijen blijkt ook nu nog een favoriete dichter van vele poëzieliefhebbers te zijn. Daarvan getuigden Geert Coene (Alpejagerslied) en Maizen (Huldegedicht aan Singer). En ook van de plaatselijke dichters Maurits Van Liedekerke en Edith Claus kwamen meerdere gedichten aan bod.
 
Opmerkelijk waren ook de voordrachten van Oogsttijd van Jotie ’t Hooft door Lieven Snoeks en van Le Dormeur du Val van Arthur Rimbaud door Johan Vonckers. En ook nog andere plaatselijke politieke tenoren zoals Franz Hegemann en Elke Malotiaux durfden zich voor de uitermate geboeide aanwezige cultuurleeuwen te gooien. Het niveau over de ganse avond bereikte overigens ook vanuit de overige deelnemers een bijzonder hoog peil.
 
Uit de 22 correcte inzendingen van het in het gemeentelijk informatieblad verschenen kruiswoordraadsel voor het ontdekken van het jaarthema Verwondering werden 5 winnaars geloot die allen bedacht werden met een waardebon van 25 euro.
 
Het jeugdensemble Crescendo van de fanfare Sint-Pieter-Herleving uit deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle onder de leiding van dirigent Pascal Bosmans zorgde voor de muzikale omlijsting.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief