HERNE – Met belgerinkel naar de winkel

C21

HERNE – Met belgerinkel naar de winkel

Deschuyffeleer_editiepajot_1008__3_
 
Deschuyffeleer_editiepajot_1008__2_
Deschuyffeleer_editiepajot_1008__1_
Deschuyffeleer_editiepajot_1008__5_
 
Deschuyffeleer_editiepajot_1008__4_

De jaarlijkse mobiliteitsactie ‘Met belgerinkel naar de winkel’ in Herne zit er weer op. De actie promoot over gans Vlaanderen per gemeente op een ludieke manier het woon-winkelverkeer te voet of  met de fiets. Inwoners van Herne die eerder met de fiets dan met de auto zijn gaan winkelen bij de 30 deelnemende plaatselijke handelaars ontvingen steevast een stempel.

De actie liep van eind april tot midden juni. In totaal werden er tijdens de campagne met de fiets 3 828 km afgelegd wat alvast een winst aan 766 kg CO2-gassen opleverde. Ten opzichte van vorig jaar werd er 396 km meer gefietst en werd er 80 kg CO2 minder uitgestoten.
 
Uit de 190 ingeleverde spaarkaarten mocht een willekeurig hand voor het gemeentebestuur drie winnaars trekken. De gelukkigen mochten deze morgen hun waardevolle prijzen in ontvangst nemen.
 
De derde prijs ging naar Anita Mertens. Zij kreeg drie waardebons aangeboden van 25 euro.  De tweede prijs voor een waarde van 150 euro ging naar Daisy Keppens en de hoofdvogel werd afgeschoten door Hugo Blaton, beter bekend als ’t meesterke van de Bloesem. Hij mag bij de plaatselijke fietsenhandelaar Luc Roosens zijn prijs ter waarde van 250 euro inruilen voor een fiets.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief