HERNE - De Jonge Ware Broeders gaan Tsjechisch

C21

HERNE - De Jonge Ware Broeders gaan Tsjechisch

Jwb_tjechi__
HERNE - De Jonge Ware Broeders gaan Tjechisch - © Deschuyffeleer
 

Voor de viering van hun 25-jarig bestaan trekken De Jonge Ware Broeders, de jeugdfanfare van Herfelingen, van 6 tot 16 augustus op zomerkamp naar Tsjechië. Daarmee houden zij de traditie van de kampen om de 5 jaar in het buitenland in ere. Om de kosten te dekken en ook al enigszins de plaatselijke gastronomie te ontdekken organiseren zij zaterdag 15 en zondag 16 februari een heus Tsjechisch eetfestijn in het Bavocentrum in Herfelingen.

De Jonge Ware Broeders trokken in het verleden al twee keer naar Oostenrijk en ook één keer naar Italië om er te spelen, te ravotten en de plaatselijke cultuur op te snuiven. Dit keer komt   Dobrichovice, een stadje in de regio Midden-Bohemen, zo’n 20 km ten zuidwesten van de hoofdstad Praag, aan de beurt. Die verplaatsing vergt uiteraard zware financiële inspanningen.
 
Daarom zetten de Jonge Ware Broeders met voorzitter Karlien Moonens het weekend van 15 op 16 februari dan ook een groots Tsjechisch eetfestijn op met welgekende typische dranken en gerechten zoals een aperitief met de sterke drank Becherovka, goulash, schnitzel, hammetje, knokloofsoep en Medovnik of honingtaart. Ook zijn er vegetarische gerechten te bekomen.
 
De Jonge Ware Broeders zorgen alleszins ook voor een aangepaste muzikale inkleding. Ook is er een speelhoekje voor de kinderen.
 
Er wordt opgediend op zaterdag vanaf 17u30 en op zondag vanaf 11u30 tot 15u.
 
Na Zdravi! - Santé!
 
Meer informatie bij voorzitter Karlien Moonens (0474/25.86.50).
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief