HERNE - Sprokkels uit de gemeenteraad van februari

C21

HERNE - Sprokkels uit de gemeenteraad van februari

Aaaa_logo_ep_schepencollege-gemeenteraad

GAS-boetes
Voor het opleggen van de gemeentelijke administratieve overlastboetes blijft de gemeente ook verder in de toekomst een beroep doen op de diensten van de sanctionerende ambtenaren aangesteld door het provinciebestuur. Per dossier dient nu door de gemeente wel een vergoeding van 65 euro betaald in stede van de 45 euro in het verleden. In de loop van verleden jaar dienden een vijftal dossiers afgehandeld te worden. Burgemeester Kris Poelaert wist de raad nog mee te geven dat er vanuit de politie werk wordt gemaakt van een nieuwe algemene politieverordening.

Belasting op de tweede verblijven
Het gehakketak rond de belasting op de tweede verblijven, die in december werd goedgekeurd maar waarover oppositieraadslid Thierry Deblander een reeks opmerkingen te formuleren had, schijnt nu toch zijn beslag te hebben gekregen. Tijdens de raad van januari werd de stemming rond een aangepaste tekst nog verdaagd. Er heerste toen onder meer nog enige onduidelijkheid over de preciese belastingsplichtige, de aangifte en het opleggen van een sanctie. De belasting werd nu wel meerderheid tegen minderheid goedgekeurd.
 
Woonwinkel
De gemeenteraad zette unaniem het licht op groen voor de verdere deelname aan het woonproject Pajottenland onder de vorm van de interlokale vereniging Woonwinkel Pajottenland. Die vereniging rond wonen blijkt een wettelijk en maatschappelijk antwoord te bieden op de nood aan samenwerking op het vlak van het bijzonder woonbeleid in de streek. De raad kon zich tezelfdertijd dan ook vinden in de nieuwe statuten, de nieuwe samenwerkingsovereenkomst en in het hernieuwen van de subsidieaanvraag.
 
Naast het ontwikkelen van een beleidsvisie rond wonen in de streek, organiseert Woonwinkel ook woonoverleg, bouwt het een klantgerichte dienstverlening uit en werkt het aan het verbeteren van de kwaliteit van het woningpatrimonium en de woonomgeving.
 
Aankoop grond
Om werken voor het tegengaan van overstromingen in de Rooststraat in St-Pieters-Kapelle te kunnen uitvoeren gaat de gemeente op termijn in die buurt over tot het aankopen van twee stroken gronden van 95 m² en van 75 m². De gemeenteraad stemde daartoe éénparig in met het principebesluit.
 
Door het verwerven van die gronden kan zo vanuit de Rooststraat een vertakking naar de Rasbeek aangelegd worden. En vanaf dit punt kan de Rasbeek dan verder verbreed worden zowel in de weide alsook langs het volledige traject naast de Manhovestraat.
 
Stand werken
Als afsluiter verstrekten burgemeester Kris Poelaert en schepen Lieven Vandenneucker een stand van zaken en een planning rond de lopende werkzaamheden op de as Centrum-Kokejane en in de Liezebeek en in de Kapellestraat. Die planning is wel afhankelijk van de weersomstandigheden en andere momenteel niet te voorziene voorvallen.
 
De werken in de Vancauwenberghelaan blijken voor te liggen op schema. Naast het betonnen fietspad worden nu ook nog tot aan de rooilijn klinkers aangelegd.
In de Broekstraat en de Kleine Broekstraat zijn de rioleringswerken achter de rug. De nutsbedrijven hebben er echter nog zeker een drie- à viertal weken werk om nog allerlei voorzieningen aan te leggen. In april zouden alleszins de voorbereidende werken voor het betonneren moeten kunnen aangevat worden.
 
In de Liezebeekwijk en in de Kapellestraat zou nog voor het Paasverlof kunnen gebetonneerd worden waarna de werken aan het pompstation zouden verder gezet worden.
 
“Mits enige meeval en als alles verder volgens plan kan verlopen zal het straatbeeld in die werfzones er al in september behoorlijk anders uitzien”, was de hoopvolle boodschap van de burgemeester nog, die ook de buurtbewoners en de buurtvertegenwoordigers in de werfzones uitdrukkelijk dankte voor hun begrip voor de werken ondanks alle ellende en last die zij al hebben moeten doorstaan. “Wij blijven aanhoudend naar bestvermogen de werken opvolgen en blijven ons voornemen steeds kort op de bal te spelen”, aldus nog burgemeester Kris Poelaert.   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief