HERNE – Bij een etentje kennis maken met het Legatokoor

C21

HERNE – Bij een etentje kennis maken met het Legatokoor

Legato_etentje_2014
HERNE – Bij een etentje kennis maken met het Legatokoor - © Deschuyffeleer
 

Al wie zijn stem muzikaal wil gebruiken vindt in eigen streek alleszins bij het gekende Legatokoor zijn of haar gading. Een uitgelezen gelegenheid tot nadere kennismaking met het koor en zijn leden is dan ook het Legato-etentje in de Katholieke Kring op zondag 23 maart vanaf 11u30. Iedereen wordt er dan ook van harte verwelkomd. 

Al meer dan 15 jaar gaat het koor door het leven onder de benaming Legato, wat in muziekterminologie ‘gebonden’ betekent. Bovendien verwijst Legato naar het legaat van wijlen pastoor-deken Luc Boone,  de bezieler, de stichter en de eerste dirigent.
 
Iedere woensdag om 20u oefent het gezelschap onder de leiding van zijn dirigente Viviane Grisez in de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum. Wie belangstelling heeft voor koorzingen is er dan steeds welkom en kan er vrijblijvend een kijkje nemen.
 
Legato leeft overigens. Velen herinneren zich beslist nog het concert ‘Een ster op je jas’ en meer recent nog het Jeneverconcert in Edingen en het gospelconcert in Halle. Legato trad ook al op in het buitenland met een uitgebreid en gevarieerd repertoire dat gaat van liturgische tot klassieke muziek en van volksmuziek tot gospel en klezmer.
 
Het gezelschap wordt gedragen door professionele begeleiding en coaching maar leeft vooral door het enthousiasme van de leden
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief