HERNE - Landbouwstudieclub Herfelingen/Halle groeit gestaag.

C21

HERNE - Landbouwstudieclub Herfelingen/Halle groeit gestaag.

Vriendenkring_land_en_tuinbouw_maart_2014__9__renamed_19735
HERNE - Landbouwstudieclub Herfelingen/Halle groeit gestaag - © Deschuyffeleer
 
Vriendenkring_land_en_tuinbouw_maart_2014__16_
HERNE - Landbouwstudieclub Herfelingen/Halle groeit gestaag - © Deschuyffeleer
 
Vriendenkring_land_en_tuinbouw_maart_2014__6_
HERNE - Landbouwstudieclub Herfelingen/Halle groeit gestaag - © Deschuyffeleer
 
Vriendenkring_land_en_tuinbouw_maart_2014__8_
HERNE - Landbouwstudieclub Herfelingen/Halle groeit gestaag - © Deschuyffeleer
 
Vriendenkring_land_en_tuinbouw_maart_2014__17_
HERNE - Landbouwstudieclub Herfelingen/Halle groeit gestaag - voorzitter Eddy Vanderhaeghen © Deschuyffeleer
 
Vriendenkring_land_en_tuinbouw_maart_2014__19_
HERNE - Landbouwstudieclub Herfelingen/Halle groeit gestaag - © Deschuyffeleer
 
Vriendenkring_land_en_tuinbouw_maart_2014__20__renamed_32661
HERNE - Landbouwstudieclub Herfelingen/Halle groeit gestaag - Jacques Demeulder (studieclub Sint-Pieters-kapelle) © Deschuyffeleer
 
Vriendenkring_land_en_tuinbouw_maart_2014__21__renamed_26836
HERNE - Landbouwstudieclub Herfelingen/Halle groeit gestaag - Jos Seunens (Studieclub Pajot) © Deschuyffeleer
 

Zoals de traditie het nu al jarenlang wil luidt de landbouwstudieclub Halle/Herfelingen telkenmale het nieuwe werkjaar in met een gezellig souper voor de leden. Ook dit jaar was feestzaal Ter Heyde de plaats van afspraak. De bijeenkomst is dan ook het uitgelezen moment om gemoedelijk na te kaarten over de voorbije organisaties en reikhalzend uit te kijken naar wat dit jaar nog op stapel staat.

De oorsprong van de studieclub gaat terug naar 1962. Nu meer dan 50 jaar later staat de club nog steeds achter haar primaire doelstellingen die zich vertalen in een evenwichtige mix van informatie verstrekken, samenhorigheid beklemtonen, een blik op de toekomst ontsluieren en ontspanning bezorgen. Centraal hierbij staan vooral de vergaderdagen met de aanwezigheid van relevante gastsprekers die de taak op zich nemen de evolutie in de land- en tuinbouw toe te lichten en met de bedrijfsbezoeken die dan weer eerder een antwoord bieden op meer praktische vragen.
Voor de themagebonden gespreksavonden deed de club het afgelopen werkjaar onder meer een beroep op ForFarmers Hendrix. Dit is een ambitieuze voeronderneming met als kernactiviteiten de productie en de afzet van diervoeders en aanverwante handelsartikelen. “Op de gespreksavonden is overigens niet iedereen het altijd roerend eens met de gastspreker”, aldus kersvers clubsecretaris Eddy Wayteck. “Heel dikwijls worden wij als boer tijdens die conférences overrompeld met cijfermateriaal, statistieken en gegevens die allicht stuk voor stuk mathematisch correct zijn maar waarbij die heren producenten geen of heel weinig oog hebben voor de gehechtheid van de landbouwers aan hun dierenstapel”.
Voor het souper tekenden meer dan 50 leden en kennissen in met, in vergelijking met vorige jaren, een aanzienlijk groeiend aantal jonge elementen. “Niettegenstaande het ruime aanbod aan informatie via het internet vinden onze clubleden onze bijeenkomsten toch nog steeds instructief, leerrijk en vooral nuttig. De mening van een eenvoudige praktijkgenoot is soms niet alleen complementair maar ook bijwijlen meer realistisch dan die van de zuivere businessman”, aldus Théo Wayteck, één van de stichtende clubleden die het landbouwleven nog steeds een bijzonder warm hart toedraagt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief