HERNE – Kennismaken met een ÖkoFEN CV-installatie

C21

HERNE – Kennismaken met een ÖkoFEN CV-installatie

Opendeur_okofen_pelets
HERNE – Kennismaken met een ÖkoFEN OkoFEN CV-installatie - © Deschuyffeleer
 

Ook de vzw DORP, dat staat voor Duurzame Ontwikkeling Regio Pajottenland, neemt deel aan de ÖkoFEN Pelletdays op zaterdag 29 en zondag 30 maart. Zo stelt het gezin van Thomas Van den Hoof en Tania Stadsbader, overigens een bestuurslid van DORP, die dagen dan ook hun woning in de Brikstraat in St-Pieters-Kapelle open voor belangstellenden die nader willen kennis maken met deze alternatieve vorm van verwarming. 

Pelletdays
“Alles wat we doen in ons leven heeft een link met energie. Bij duurzame ontwikkeling is energie zonder meer één van de belangrijkste onderwerpen waar ook DORP uitgebreid aandacht aan besteedt”, zegt Tania Stadsbader. “En juist daarom neemt ook onze vzw deel aan de Pelletdays”.
 
De Pelletdays geven de belangstellenden de kans om objectief informatie in te winnen bij de eindgebruiker. “Het is dan ook de uitgelezen kans om een centrale verwarmingsinstallatie op pellets aan het werk te zien bij mensen die thuis reeds met een pelletketel verwarmen”, aldus nog de vrouw des huizes. “Zo kunnen ze zich onder meer vergewissen van de nodige plaats, de opslagmogelijkheden, het automatische pellettransport, de combinatie met zonne-energie en het gebruik in renovatie of nieuwbouw. De installaties zijn inmiddels verspreid over gans België en geven een goed beeld van de mogelijkheden van een pelletketel”.
 
Een win-win
“Het loont alleszins de moeite een kijkje te komen nemen en zo alles te vernemen over de werking en de voordelen van dit systeem”, luidt het bij de gedreven Tania. “De installateur geeft een woordje technische uitleg en de bezoekers kunnen de mechanismen ook langs de binnenzijde aan het werk zien”. De eigenaars kozen ook voor een zonneboiler en zonnepanelen. Ook zij vertellen hun ervaringen sinds de omschakeling naar duurzame energie. “Een win-win”, zo blijkt, “want naast de voordelen voor het milieu laat het zich ook financieel best aanvoelen”.
 
De bezoeken zijn mogelijk op zaterdag- en zondagnamiddag telkens van 14 tot 17u en vinden plaats te St-Pieters-Kapelle in de Brikstraat 14a. Belangstellenden worden wel verzocht zich vooraf per sms aan te melden (0486/37 74 48) zodat het gastgezin afdoend weet hoeveel bezoekers het over de vloer mag verwachten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief