HERNE – Lenteconcert De Ware Broeders opnieuw een voltreffer

C21

HERNE – Lenteconcert De Ware Broeders opnieuw een voltreffer

Facts_en_figures_2014__37_
Zoals nu al goed 10 jaar stonden de Ware Broeders ook deze keer onder de leiding van hun dirigent Jeroen Hofmans - © Deschuyffeleer
 
Facts_en_figures_2014__1_
Europees parlementslid voor de N-VA Mark Demesmaeker stond zoals steeds in voor een vlotte presentatie - © Deschuyffeleer
 
Facts_en_figures_2014__24_
En ook de Cup Song van Anna Kendrick was een kolfje naar de hand van de toekomstige en de jonge muzikanten - © Deschuyffeleer
 
Facts_en_figures_1
Ook de leerlingen van de notenleerklassen en het samenspel lieten zich niet onbetuigd - © Deschuyffeleer
 
Facts_en_figures_2014__16_
De Jonge Ware Broeders met dirigente Leen Dubois - © Deschuyffeleer
 
Facts_en_figures_2014__29_
HERNE – Lenteconcert De Ware Broeders opnieuw een voltreffer - © Deschuyffeleer
 
Facts_en_figures_2014__32_
HERNE – Lenteconcert De Ware Broeders opnieuw een voltreffer - © Deschuyffeleer
 
Facts_en_figures_2014__47_
HERNE – Lenteconcert De Ware Broeders opnieuw een voltreffer - © Deschuyffeleer
 

Ook deze keer was het lenteconcert met als thema markante Facts and Figures van de koninklijke fanfare De Ware Broeders en met in hun kielzog de Jonge Ware Broeders een schot in de roos. De St-Niklaaskerk in Herfelingen liep twee keer aardig vol. Het publiek raakte dan ook vrij vlug in de ban van de muzikale prestaties zowel van de jeugdfanfare als van de eigenlijke fanfare rond belangrijke gebeurtenissen en figuren uit de geschiedenis of muziekstukken met een interessant of leuk verhaal. Europees parlementslid voor de N-VA Mark Demesmaeker stond zoals steeds in voor een vlotte presentatie van het geheel.

De jeugdfanfare van voorzitter Karlien Moonens mocht onder de leiding van Leen Dubois het concert openen met Skyfall, het thema van de jongste James Bond-film en met Thriller van Michaël Jackson. En ook de leerlingen van de notenleerklassen en het samenspel lieten zich niet onbetuigd. Zo was het dansen geblazen op een liedjesmix die de toeschouwers meetroonde op een reis door de tijd. En ook de Cup Song van Anna Kendrick was een kolfje naar de hand van de toekomstige en de jonge muzikanten.
 
Zoals nu al goed 10 jaar stonden de Ware Broeders ook deze keer onder de leiding van hun dirigent Jeroen Hofmans. Na het openingsstuk Horizons speelde de fanfare opeenvolgend de Musical Daens Suite, Schindler’s List, Battle from Wars of the World, Le Lion de Belfort, The Sun will Rise again, Nuclear Power, Lord Tullamore en als afsluitend kroonstuk Toccata in D minor, een stuk van Johannes Sebastian Bach, één van de belangrijkste , bekendste en beroemste componisten uit de geschiedenis.
 
De Jonge Ware Broeders, die dit jaar trouwens 25 kaarsjes mogen uitblazen, wacht de komende maanden alleszins nog een druk programma. Zo trekken zij in augustus op kamp naar Tsjechië. En vanaf september staat in samenwerking met de muziekschool van Gooik een nieuwe notenleerklas voor kinderen vanaf 8 jaar op stapel.
 
Overigens zijn nieuwe muzikanten, vooral klarinetten, ook steeds welkom bij de fanfare. Meer info bij voorzitter Steven Vander Eeckt (0478/25.14.03 of steven.vandereeckt@telenet.be ).
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief