HERNE – Stoffen en naaimateriaal welkom bij de Rol-Mopsen

C21

HERNE – Stoffen en naaimateriaal welkom bij de Rol-Mopsen

Naar_de_klaagmuur_in_2015
HERNE – Stoffen en naaimateriaal welkom bij de Rol-Mopsen (Reni Thienpondt en Martine Ferdinand) - © Deschuyffeleer
 
Img_6057
Rolmopsen met de fiets naar de Klaagmuur - Samen met enkele vriendinnen zijn het duo dan ook al druk in de weer met het aanmaken en het stikken van allerhande kleine hebbedingetjes - © Deschuyffeleer
 

Toekomend jaar willen Reni Thienpondt en Martine Ferdinand met de fiets naar de Klaagmuur in Jeruzalem. Een onderneming die toch wel enkele weken in beslag zal nemen. Zij willen zich hierbij laten sponsoren voor het goede doel. Zo kwam Kom op tegen Kanker uit de bus. Om zo veel mogelijk fondsen in te zamelen willen zij ook nu al allerhande kleine artikelen te koop aanbieden op de jaarmarkt en op de seniorenbeurs. Hiervoor kijken zij nu alvast al uit naar bruikbare stoffen en ander naaimateriaal.

Martine en Reni zijn niet aan hun proefstuk met de fiets. Eerder brachten zij al een tocht naar Santiago de Compostella tot een goed einde. Maar de nieuwe uitdaging – met de fiets naar de Klaagmuur - spreekt nu toch wel boekdelen. De onderneming vergt dan ook flink wat voorbereiding. En daar zijn de Rol-Mopsen, zoals Martine en Reni als koosnaam zich graag laten noemen, stilaan aan toe. “Rol verwijst naar rollen en fietsen”, zegt gewezen schooldirectrice Reni, die tot voor enkele maanden zelf kankerpatiënte was en Mops staat voor mop, grap waarbij twee vijftigers een mega-uitdaging aangaan”, voegt thuisziekenverzorgster Martine  er fijnzinnig en met een kwinkslag aan toe.
 
Samen met enkele vriendinnen zijn het duo dan ook al druk in de weer met het aanmaken en het stikken van allerhande kleine hebbedingetjes zoals toilettasjes, geldtasjes, schortjes en boodschappentasjes. Die zullen zij in eerste instantie te koop aanbieden op de jaarmarkt van 9 juni en op de seniorenbeurs op 20 en 21 juni. “Maar om de kosten te drukken doen wij nu wel een oproep om de benodigdheden hiervoor bij elkaar te sprokkelen”, legt Reni, gewezen schooldirectrice van de gemeentelijke basisschool de Regenboog in Herfelingen, uit.
 
“Wij zijn dan ook vooral geïnteresseerd in effen of bedrukte stoffen van minstens 50 cm2, ritsen, knopen, lintjes, kantjes, garen en aanverwante spullen”, geeft Fernande nog graag mee als boodschap. “En ook tijdschriften en boeken met tekst en uitleg over leuke en vlot te maken accessoires zijn uiterst welkom”.       
 
Als alles volgens plan verloopt zouden de twee fanatieke fietsdames hun tocht willen aanvangen in juni toekomend jaar.
 
Mensen die graag materiaal ter beschikking willen stellen van het duo of zelfs nu al een financieel steentje voor het goede doel willen bijdragen kunnen contact opnemen via  renithienpondt@hotmail.com of ferdinand.martine@skynet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief