HERNE – Harmonie ’t Muziek gooit het over de Ierse boeg

C21

HERNE – Harmonie ’t Muziek gooit het over de Ierse boeg

Aankondiging_iers_weekend_k
HERNE – Harmonie ’t Muziek gooit het over de Ierse boeg - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 31 mei en op zondag 1 juni neemt de harmonie ’t Muziek iedereen die wil op sleeptouw met een concert dat helemaal in het teken staat van de typische Ierse pubsfeer. En om het concert een nog grotere Ierse stempel mee te geven doet het daarom een beroep op een uitgebreide bezetting van de succesrijke folkgroep 4 Beaux Forts. De concerten vinden plaats in de Katholieke Kring in het centrum.

“Ierland met St.Patrick Day, Guiness en Highlands en vooral Ierse folkmuziek ligt om zijn typische en meeslepende stemmingsbeelden bijzonder goed in de markt”, zegt Petra Condijts. “En met het aantrekken van 4 Beaux Forts voor een gezamenlijk muzikaal project komen wij dan ook tot een uitzonderlijk fraai resultaat”.
         
Ook dit keer zet ’t Muziek, overigens nationale vice-kampioen in eerste afdeling, onder dirigent Diederik De Roeck zijn allerbeste muzieknoten in voor het welslagen van het concert. Het krijgt deze keer hierbij de steun van 4 Beaux Forts Extended, samengesteld uit de 4 vroegere Pinel-leden Marc Vandenneucker, Dirk Deblander en Roeland en Halewijn Devillé en nu voor de gelegenheid aangevuld met Hugo Bert uit Halle en de geboren en getogen Hernenaar Lieven Vandenneucker. De groep Pinel was in de jaren ‘80 en ’90 overigens een bijzonder gekende en gewaardeerde waarde in het folkmilieu. Een concert met Ierse inslag kan uiteraard ook dit keer niet zonder de succesnummers The Wild Rover en Molly Malone, die nu door de samenwerking tussen de folkgroep en ’t Muziek dan ook nog meer tot hun recht komen.
 
De concerten vangen aan op zaterdag om 20u en op zondag om 15u. Kaarten zijn te verkrijgen bij de leden van ’t Muziek en in krantenwinkel ’t Leeshoekje in voorverkoop aan 10 euro. Aan de kassa bedraagt de inkom 12 euro. Kids komen er in voor 5 euro.
 
Meer info via www.tmuziekherne.be of 0498/61.47.66.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2014
Godlelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief