HERNE – Vier nieuwe rol-wandelroutes

C21

HERNE – Vier nieuwe rol-wandelroutes

Deschuyffeleer_rol_en_wandelroutes_herne__15_
 
Deschuyffeleer_rol_en_wandelroutes_herne__2_
Deschuyffeleer_rol_en_wandelroutes_herne__12_
Scanning_folder
 
Deschuyffeleer_rol_en_wandelroutes_herne__17_

Voortaan biedt Herne ook de gebruikers van rolstoelen de mogelijkheid rol-wandeltochten te maken omheen het centrum van de gemeente. In die zin werden zondag vier nieuwe aangepaste wandelroutes opengesteld. Ook wandelaars met kinderwagens komen zo beter aan hun trekken.

De rol-wandelroutes komen er door een samenwerking van Ziekenzorg, het woon- en zorgencentrum St-Felix, wandelclub de Marktrotters, Ben Mignon en het gemeentebestuur. “Het was Germain Derijcke van Ziekenzorg CM die de kat de bel aanbondt”, aldus burgemeester Kris Poelaert die overigens samen met het gemeentebestuur vrij vlug het initiatief daadwerkelijk de nodige steun toezegde en verleende.
 
De rol-wandelroutes zijn uitermate geschikt voor personen met een mindere mobiliteit zoals gebruik van een rolstoel of een scootmobiel of nog door een verminderd uithoudingsvermogen. De Marktrotters stippelden dan ook in die zin de tracés van de vier routes uit. Zo zijn er geen of zeer geringe hellingen. Het gemeentebestuur engageert zich de wegen en paden in een zeer goede staat van onderhoud te houden. Ook de op- en afritten van stoepen zijn aangepast. De verschillende routes over nagenoeg 1, 3, 5 en 7 km bekemtonen bovendien de rust en het natuurschoon van de omgeving.
 
Directeur Wouter Van Audenaerde zag ook brood in het opzet en stelde in die zin het St-Felixinstituut met alle nodige accommodatie voor als vertrek- en eindpunt van de tochten. “De rol-wandelroutes beschouwen wij als een bijkomende mogelijkheid voor onze bewoners om uit het rusthuisgebouw als het ware uit te breken in die zin dat het hen een grotere bewegingsomgeving biedt”, aldus de directeur.
 
De vier routes zijn bewegwijzerd door houten paaltjes. In een praktische folder van de hand van Ben Mignon worden tevens de bezienswaardigheden langsheen de parcours met tekst en foto’s voorgesteld. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief