HERNE – Bloedgevers bestaan 50 jaar

C21

HERNE – Bloedgevers bestaan 50 jaar

Deschuyffeleer_bloedgevers_herne__3_
 
Deschuyffeleer_bloedgevers_herne__8_
Deschuyffeleer_bloedgevers_herne__7_
Deschuyffeleer_bloedgevers_herne__6_
 
Deschuyffeleer_bloedgevers_herne__1_

De Bond der Vrijwillige Bloedgevers van het Rode Kruis, afdeling Herne, vierde zijn vijftigjarig bestaan. Samen met de huldiging van een tiental leden voor 20, 40, 60 en zelfs 120 bloedgiften werd deze verjaardag tijdens een gezellig samenzijn in de Castel in de schijnwerpers gezet.

Voor deze speciale lustrumviering tekenden niet alleen een honderdtal leden en een voltallig bestuur present maar ook ere-voorzitter Julius Ost, donorwerver bij de bloedtransfusiedienst Vlaams-Brabant-Limburg Nele De Vos en een delegatie uit de zusterverenigingen uit Herfelingen, Bever, Tollembeek, Heikruis en Galmaarden.

Dienstdoend voorzitter Etienne Van Schandevelde, zelf donor sinds 1978, bekijkt de evolutie in de werking van zijn bloedgeversvereniging met gemengde gevoelens. “Wij hebben geen klagen op gebied van aantal donoren en met een constant jaargemiddelde van zo’n 460 bloedgiften behoren wij zeker tot de goed-functionerende afdelingen. Jaarlijks krijgen wij een 30 à 40 nieuwe leden bij, maar de regelmaat van destijds die is zoek. Waar wij vroeger quasi met zekerheid een gemiddeld van 3,5 bloedgiften per jaar en per donor konden verwachten moeten wij het vandaag stellen met 1 à 2 giften.”

Met de slogan “Neem je familie mee” wenst het Rode Kruis Vlaanderen dan ook haar leden aan te zetten om hun familie, vrienden en kennissen te stimuleren om ook op hun beurt bloeddonor te worden. Nele De Vos : “Bloedgeven is een eenvoudige en mooie manier om de medemens te helpen, het vergt daarenboven slechts een kleine moeite. Door zijn bloed af te staan redt men daadwerkelijk levens. Telkens weer een stukje van zichzelf geven maakt van de bloedgever een bewust, sociaal en solidair persoon”.

De eerstvolgende bloedafname is gepland op vrijdagavond 21 november in de refter van het Gemeenschapsonderwijs aan de Grotestraat te Herne.

Info : Etienne Van Schandevijl op 02/395 50 31. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 nov 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief