HERNE – Technische dienst neemt tweehandstractor en –grondkipper in ontvangst

C21

HERNE – Technische dienst neemt tweehandstractor en –grondkipper in ontvangst

Traktor_en_dumper__herne_2015__1_
HERNE neemt tweehandstractor en –grondkipper in ontvangst - Tractoren en Landbouwmachines Allebosch Agri - © Deschuyffeleer
 
Traktor_en_dumper__herne_2015__6_
Tactor van het merk Deutz Fahr e, grondkipper Record goed voor 65.000 euro - © Deschuyffeleer
 
Traktor_en_dumper_allebosch
HERNE – Tractor en grondkipper voor Technische dienst - © Deschuyffeleer
 

Bij de firma Tractoren en Landbouwmachines Allebosch Agri in de Hondsbergstraat in Herfelingen mochten Damien Allert, de coördinator van de gemeentelijke technische dienst, een nieuwe weliswaar tweedehandse tractor met grondkipper in ontvangst nemen. Ook burgemeester Kris Poelaert en schepen van financiën Lieven Snoeks kwamen een kijkje nemen. De investering in dit materiaal past in het zoeken naar meer efficiëntie bij de gemeentediensten.

De nieuwe tweedehandse tractor van het merk Deutz Fahr heeft een vermogen van 180 pk en kost om en bij de 49.000 euro. De grondkipper Record dan weer, met een capaciteit van 14 ton, is eveneens goed voor 16.000 euro. “De aankoop bleek noodzakelijk omdat de tractor die tot nu toe in gebruik was meer dan 30 levensjaren telt, meer dan 17.000 werkuren op zijn conto heeft en dan ook als totaal verouderd dient beschouwd te worden”, verklaart de burgemeester de aankoop. “De aankoop bleek ook nodig om reden wij met onze modale financiële middelen creatief moeten omspringen om een zo hoog mogelijke efficiëntie na te streven. Daarom nu dan ook het aanschaffen van toch wel kwaliteitsvol tweedehandsmateriaal. Daarbij mag ook niet vergeten worden dat wij de jongste tijd het personeelsbestand bij de technische dienst al hebben teruggebracht van 21 naar 13,5 eenheden”.
De gemeentearbeiders zijn alleszins verheugd met hun nieuwe aanwinsten. “Zij zullen niet alleen ons werk verlichten en bespoedigen maar ons ook toelaten een hoger rendement te bereiken. Zo ligt dan beslist ook meer arbeidsvreugde in het verschiet”, zegt een enthousiaste Damien Allert. “Wij hebben dat materiaal immers dagelijks nodig vooral voor het grond- en slibvervoer bij het reinigen en het ruimen van grachten. De jongste tijd werd het trouwens ook alsmaar moeilijker om nog te werken met het verouderd materiaal”.
Dit jaar injecteert de bestuursploeg van burgemeester Kris Poelaert ook nog eens 100.000 euro in het aanschaffen van allerlei klein materiaal zoals een bandenkraan en het in orde zetten van de werkloods. Schepen van financiën Lieven Snoeks: “Zo zal onze technische dienst voortaan kunnen beschikken over alle nodige machines en ook over de nodige ruimte om volwaardig te kunnen functioneren. Bovendien kan onze nieuwe tractor in de toekomst ook gekoppeld worden aan de afzuigmachine bij het maaien van de bermen”. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief