HERNE – Kathy Vandekerckhove en Joëlle Van Oers stellen tentoon in de Egelantier

C21

HERNE – Kathy Vandekerckhove en Joëlle Van Oers stellen tentoon in de Egelantier

Tentoonstelling
HERNE – Kathy Vandekerckhove en Joëlle Van Oers stellen tentoon in de Egelantier - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de eerstkomende avondvullende activiteit van Lady Safira & The Silver Fox rond kunst en entertainment in restaurant-feestzalen De Egelantier wordt er alleszins ook ruimte voorzien voor een tentoonstelling van kunstwerken van Kathy Vandekerckhove alias Lady Safira zelf en van Joëlle Van Oers van het kunstencentrum Art Valley. Daarnaast zetten beide kunstliefhebbende dames dan samen ook nog workshops op stapel. Belangstellenden worden ontvangen op vrijdagavond 6 maart van 19u30 tot 23u en op zaterdag 7 maart  van 10 tot 18u. 

Kathy Vandekerckhove (Tollembeek) kneedt en boetseert met klei, spint met doorlopende metaaldraad en schildert met de alleroudste techniek van gesmolten bijenwas. Zo brengt zij met een breed pallet van materialen en een brede waaier van impressies en kronkels van geest hart en ziel samen om dat alles uiteindelijk te laten uitmonden in een heus kunstwerk. “Vertel me jouw gedicht, dicht mij jouw verhaal, ik kristalliseer het dankzij de ons geschonken natuurelementen in een gestolde uitdrukkelijk”, luidt haar devies.      
Joëlle Van Oers van het stilaan welbekende kunstencentrum Art Valley in het landelijke Sint-Pieters-Kapelle dan weer draagt in haar werken het thema ‘Dromen op doek’ uit. Bij haar komen onderbewuste gedachten en stemmingen tot uiting op doek. In het ontstaan van snelle tekeningen kunnen nieuwe associaties opgeroepen worden. Het geheel vormt een soort dagboek waarin verhalen, dromen, zorgen, liefde... intuïtief bijzonder gevoelsmatig op het doek worden gebracht. De krastekeningen in verf of gesso ontstaan intuïtief met gebruik van acrylverf en oliepastel. Haar kleurenpalet brengt ze volledig aan met de handen. Deze manier van schilderen geeft haar een totale vrijheid maar ook een existentiële verbondenheid met haar schilderijen.
Art Valley
Art Valley, haar openlucht tuingalerij in een landelijke authentieke omgeving en tevens haar troetelkind, heeft Joëlle Van Oers samen met haar partner Johan inmiddels weten uit te bouwen tot een bijzonder aantrekkelijk ontmoetingspunt voor mensen die van kunst, streekprodukten en plezier houden. Dit komt vooral tot uiting tijdens hun uitermate boeiende culturele week-ends met tentoonstellingen van alle genres in open lucht. Die gaan dit jaar door op 20 en 21 juni evenals op 22 en 23 augustus. Ook voor buitengewone creatieve workshops voor kinderen en volwassenen kunnen belangstellende steeds terecht bij Art Valley evenals voor het mee opzetten en begeleiden van tentoonstellingen. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief