HERNE - Klein en groot nieuws

C21

HERNE - Klein en groot nieuws

Klein_en_groot_nieuws_uit_herne
 

Initiatie curve bowls 
De sportregio Pajottenland organiseert op dinsdag 25 november in de namiddag een initiatie curve bowls in de sporthal Hernekouter. Een ervaren lesgever uit de federatie staat borg voor de kwaliteit van de sessie. De deelname is gratis. Voorafgaande inschrijving is evenwel verplicht.
Info : gemeentelijke sportdienst 02/395 90 15 of franciska.dekens@herne.be

Omnisportstage tijdens Kerstvakantie 
Tijdens de kerstvakantie zet de sportdienst van Herne andermaal een omnisportstage op voor kinderen van 7 tot 14 jaar. De stage loopt over drie dagen vanaf maandag 22 december in de sporthal Hernekouter telkens van 9u tot 16u met vooropvang vanaf 8u en naopvang tot 17u. Ervaren sportmonitoren staan in voor de begeleiding. De deelname in de kosten bedraagt 30 euro voor de drie dagen. Vanaf het tweede kind van éénzelfde gezin geldt een korting van 10 euro. Inschrijven kan in de sporthal of op het gemeentehuis.
Info : gemeentelijke sportdienst 02/395 90 15 of franciska.dekens@herne.be

Sportstagevoor kinderen met mentale beperking
De gemeente Herne legt ook dit jaar tijdens het komende eindejaarsverlof een sportstage in voor kinderen met een mentale beperking. Tijdens de stage worden er ook voor deze kinderen crea-momenten en spelmomenten ingelast. Derwijze komt de nadruk niet altijd enkel op sport te liggen. De kinderen blijven onder constante begeleiding van ervaren monitoren. Deze stage, gespreid over drie dagen vanaf maandag 22 december, loopt volledig apart naast de gebruikelijke omnisportstages voor de overige kinderen. Deelnemen kost 30 euro per kind. Inschrijven kan in de sporthal of op het gemeentehuis.
Info : gemeentelijke sportdienst 02/395 90 15 of franciska.dekens@herne.be  

Kinderopvang met eindejaar
Tijdens het nieuwjaarsverlof voorziet het OCMW van Herne opnieuw kinderopvang voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar in de Chiro-lokalen in de Lindestraat.
Info : 02/396 21 22 bij Linda Thiels

Chiro zoekt speelweide 
Chiro Kokejane en het gemeentebestuur van Herne blijven zoeken naar een speelweide in de omgeving van de Chirolokalen gelegen achter de kerk. De weide dient uitsluitend op zondagnamiddag ter beschikking te zijn. Belangstellenden voor dergelijke vorm van samenwerking kunnen voor verdere informatie terecht bij het gemeentebestuur (02/397 11 52). Voor de samenwerking wordt uiteraard een vergoeding in het vooruitzicht gesteld.

Zichtbare huisnummers
De lokale politie en het gemeentebestuur van Herne gaan nauwlettend toekijken dat op korte termijn alle woningen en appartementen in de gemeente voorzien zijn van een duidelijk zichtbaar huisnummer. Personen die deze verplichting uit de gemeentelijke politieverordening niet naleven riskeren een administratieve geldboete die kan oplopen tot 250 euro. Met haar actie wil het gemeentebestuur het werk van de Post, de hulpdiensten, de gemeentediensten en andere diensten een stuk makkelijker maken.

Mantelzorgtoelage 
Het OCMW van Herne start vanaf Nieuwjaar met een mantelzorgtoelage in uitvoering van het lokaal sociaal beleidsplan. De toelage bedraagt 10 euro per maand en maakt een waarderings- en erkenningstoelage uit vanwege het OCMW ten aanzien van de mantelzorgers.De mantelzorgtoelage wordt toegekend aan mantelzorgers die een deel van de thuiszorg waarnemen voor een zorgbehoevende partner, ouder, buur of vriend woonachtig in de gemeente.

Openingsuren containerpark
Tijdens de winterperiode die loopt tot eind maart 2009 is het containerpark slechts toegankelijk op woensdagen van 13u tot 16u30 en op zaterdagen vanaf 10u tot 12u30 en van 13u30 tot 16u. Voor bedrijfsafval is het park enkel op maandag van 16u30 tot 18u30 geopend. De toegangspoort wordt alleszins 15 minuten voor sluitingstijd gesloten.

Comme chez Sax in concert
Comme chez Sax, het saxofoonensemble van Herne en het Pajottenland, organiseert voor de eerste keer een eigen concert in de kerk van Herne op vrijdagavond 19 december om 20u. Het programma loopt licht klassiek tot lichte jazz aangevuld met ballet door balletgroep Feniks en de nieuwe hedendaagse groep Wide Water Cube met didgeridoo (Stephane Swinnen), synthesizer (Arnout De Vis) en percussie (Adriaan De Vos). Kaarten in voorverkoop aan 7 euro op 0477/25 98 97.

Boerenmarkt zoekt standhouders
Het gemeentebestuur van Herne wil weldra starten met een wekelijkse boerenmarkt op woendag van 16u tot 19u in het centrum van de gemeente. Land- en tuinbouwers, handelaars en verkopers van streekproducten kunnen zich voor deelname melden bij het gemeentebestuur (02/397 11 63 of annelies.desmet@herne.be )

Jeugdhuis 
Het jeugdhuis ‘Rondvierkant van Herne heeft plannen. Vanaf januari zal het jeugdhuis enkel nog voorbehouden zijn voor activiteiten van de jeugd de voorlaatste vrijdag van de maand. De andere dagen worden ingenomen door andere verenigingen. De eerstkomende activiteit in ’t Rondvierkant gaat door op vrijdag 21 november met een fuif met DJ’s Rob en Tone&Pete How.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 nov 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief