HERNE - Belgisch kaatsteam wereldkampioen in Ecuador

C21

HERNE - Belgisch kaatsteam wereldkampioen in Ecuador

Editiepajot_herne_ecuador_finale_foto_godeleive_deschuyffeleer
 
Goud_in_ecuador1

De nationale kaatsploeg met haar nieuwe bondscoach Geert Vandervelden uit Herne is zo pas in het Zuid-Amerikaanse Ecuador wereldkampioen geworden. Het is de eerste keer dat deze eer de Belgische kaatsploeg te beurt valt. Het Belgische team werd "all round wereldkampioen".  In de vier verschillende kaatsdisciplines werd niet minder dan 1 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille behaald.

De Belgische ploeg met een sterke achterman Benjamin Dochier (Kerksken) kende een vrij vlotte start met winst in hun eerste twee wedstrijden tegen Columbia (6-5) en Mexico (6-3). Ook in het sleutelduel tegen de Nederlandse Friezen toonden de Belgen zich met 6-3 de beteren. Bondscoach Pieter Tienstra gaf dit ook grif toe :”Wij hebben voor elk punt geknokt en een geweldige strijd geleverd maar kwamen te kort. De Belgen waren gewoon sterker en hadden meer slagkracht”.

In de beslissende wedstrijd tegen Italië haalden de Belgen het nipt met 6-5. De Belgische ploeg bestond uiteindelijk uit Samuel Brassart (Kerksken), Benjamin Dochier (Kerksken), Geert Vinck (Grimminge), Wouter Wielandt (Baasrode), Xavier Fiasse (Charleroi), Guillaume Dumoulin (Galmaarden), Ludovic Destrain (Galmaarden), David De Vits (Kerksken), Philippe Demil (Braine-Rebecq) en Geoffrey Frebutte (Thieulain).

Aan het wereldkampioen namen in totaal 17 landen deel waaronder Spanje, Frankrijk, Italiê, Nederland en België als Europese landen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief