HERNE – Kennismaking met karateclub Shotokan

C21

HERNE – Kennismaking met karateclub Shotokan

Deschuyffeleer_shotokan_herne__8_
 
Deschuyffeleer_shotokan_herne
Deschuyffeleer_shotokan_herne__5_
Initiatie_karate18
 
Deschuyffeleer_shotokan_herne__6_

Op uitnodiging van karateclub Shotokan konden belangstellenden vanavond in het sportcomplex Hernekouter karateka’s aan het werk zien en er een kennismakingstraining volgen. Shotokan staat overigens voor de eerste en meest beoefende stijl van het moderne karate. De club staat open voor zowel het vrije gevecht (Kumite) als het schijngevecht tegen een of meerdere denkbeeldige tegenstanders (Kata).

Karate, letterlijk “lege hand”, is een gevecht waarbij alle lichaamsdelen zoals handen, voeten, knieën, ellebogen en zelfs het hoofd aan bod komen. Bij karate moet men in eerste instantie de spieren leren beheersen en controleren. Het is een uitstekende manier om zowel lichamelijk als geestelijk in conditie te blijven. Door het beoefenen van karate krijgen kinderen en volwassenen een betere motoriek en fysieke gesteldheid. Deze sport is ideaal voor wie de conditie, het zelfvertrouwen en de concentratie wil bijschaven.

Op de initiatielessen maakten een vijftal nieuwe jongelingen hun opwachting. Ook twee volwassen dames woonden met veel enthousiasme de les bij. Voor de 65-jarige karateka Etienne Lumen uit Viane was het zijn eerste les met de bruine gordel. Hij was 57 jaar toen hij karate begon aan te leren en heeft er vandaag de dag nog geen seconde spijt van. “Ik zie karate in feite als een doorgedreven turnoefening. Ik voel mij nu veel gezonder en leniger dan pakweg zeven jaar geleden. Ook mijn zelfvertrouwen en concentratie zijn er flink op vooruit gegaan”.

Karateclub Shotokan traint in de bovenzaal van de sportzaal Hernekouter op dinsdag vanaf 19u30 en op donderdag vanaf 19u. Het eerste uur traint de jeugd jonger dan 14 jaar, het volgende anderhalf uur is voorbehouden voor de jeugd ouder dan 14 jaar en de volwassenen. Lid worden van de club kan ook gans het jaar door.

Shotokan karate Herne is erkend door BLOSO en aangesloten bij de Vlaamse Karate Federatie (VKF) en Japanees Karate Association Vlaanderen

Info: Katrien Verbeke 02 396 19 71  patrick.maelstaf@skynet.be    www.karate-herne.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief