HERNE – Eens te meer fraaie en gezellige kunstexpo in open lucht in Art Valley

C21

HERNE – Eens te meer fraaie en gezellige kunstexpo in open lucht in Art Valley

Art_valley_jo__lle_van_oers__1276_x_859_
HERNE – Eens te meer fraaie en gezellige kunstexpo in open lucht in Art Valley - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het weekend van 20 op 21 juni opent Art Valley, de kunstoase in de Heydestraat in Sint-Pieters-Kapelle, opnieuw zijn deuren voor een kunstexpo in open lucht. Daarmee zijn de kunstzinnige eigenaars Joëlle Van Oers en Johan nu al aan de 5de editie toe. Niet minder dan 16 kunstenaars in allerlei disciplines stellen er dan hun werken tentoon. Naast kunst is op de expo ook vooral gezelligheid troef.

Art Valley is een openlucht tuingalerij in een landelijke authentieke omgeving en zo meteen ook een ontmoetingspunt voor mensen die van kunst, streekproducten en plezier houden. “Nu al vijf jaar droomden wij ervan samen een cultureel weekend op te zetten waarin kunst centraal gesteld wordt”, doet Joëlle het verhaal. “Bij elke nieuwe jaarlijkse editie krijgen kunstenaars de kans om deel uit te maken van dit cultureel gebeuren. De expo vindt plaats in de tuin. Naast kunst staan ook nog streekproducten en diverse activiteiten op het programma. De bedoeling is om kunst toegankelijk te maken voor alle publiek, de (h)eerlijke streekprodukten uit de buurt kenbaar te maken en er een heel gezellig weekend van te maken waar mensen met diverse interesses samenkomen en van gedachten kunnen wisselen”.
Ook deze keer zijn de enthousiaste Joëlle en Johan er in geslaagd een hele reeks kunstenaars te bekoren en dit in verschillende disciplines zoals schilderkunst, mozaïek, karikaturen, zandsculptuur, fotografie, glaskunst, juwelen, keramiek en beeldhouwen. De deelnemende kunstenaars zijn Jean-Louis Durant, Ba Kali, organisatrice Joëlle Van Oers zelf, Monique Geeroms, Marc De Moor, Isabelle Dumortier, zandsculptuur Westende, Luc Meyfroid, Patrick Jacquemijns, Hugues Leroy, Laura Fred, Cepe, Liliane Van Der Elst, Brijoux, Liselot Henderyckx en Mara Godin. Ook workshops zandsculptuur staan overigens op het programma.
Het gebeuren is toegankelijk op zaterdag van 14 tot 21u en op zondag van 11 tot 18u. Op zaterdag is er bovendien vanaf 15u30 een happyhour aangeboden door de brouwerij Boon bekend voor haar geuze en kriek. Om 19u dan weer is er ook nog een muzikaal optreden van de nieuwe formatie Biezen met onder meer Erik Van Biesen, jarenlang de bassist van Gorki. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.  
Art Valley gaat overigens ook op verplaatsing. “Heb je zelf een prachtige, uitnodigende authentieke locatie en wil je er een kunstexpo organiseren maar je weet niet hoe eraan te beginnen, geen probleem wij doen alles voor jou. Neem gerust contact met ons op en wij doen de rest. En ook voor buitengewone creatieve workshops voor kinderen en volwassenen kan je steeds bij ons terecht”, geeft de immer kunstzinnig gedreven Joëlle nog graag mee.
Naar aanleiding van het 5-jarig bestaan van Art Valley pakt het kunsthuis tijdens het weekend van 22 op 23 augustus voor de gelegenheid ook nog uit met een tweede tentoonstelling.
Meer info via www.artvalley.be of 0476/46.94.65.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief