HERNE – Art Valley dit jaar uitzonderlijk aan tweede kunstweekend toe

C21

HERNE – Art Valley dit jaar uitzonderlijk aan tweede kunstweekend toe

Art_valley_aug_2015
HERNE – Art Valley dit jaar uitzonderlijk aan tweede kunstweekend toe - © Deschuyffeleer
 

Art Valley, de openlucht tuingalerij in het authentiek landelijk decor van de Heydestraat in Sint-Pieters-Kapelle, is op zaterdag 22 en zondag 23 augustus toe aan zijn tweede kunstexpo van het jaar. Die tweede tentoonstelling komt er ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan. Ook nu komen verschillende kunstvormen aan bod. Gewoontegetrouw valt er ook deze keer flink wat randanimatie te beleven.

De succesformule is inmiddels bekend. Tijdens de tentoonstelling, die vrij en gratis toegankelijk is voor het publiek, krijgen tal van kunstenaars de gelegenheid hun werken voor te stellen. Naast kunst komen ook het promoten van streekproducten en allerlei bijzondere animaties voor op het menu. “Kortom Art Valley is dan ook de locatie in het Pajottenland waar muziek, kunst, natuur, streekproducten en gezelligheid in elkaar opgaan”, zegt de immer enthousiaste organisator Joëlle Van Oers.
Het cultureel weekend houdt ook deze keer een eerder figuurlijke kunstwandeling in langs de werken van 16 kunstenaars die verschillende kunstvormen beoefenen zoals schilderkunst, fotografie, glaswerk, juwelen, keramiek en houtdesign. Kriek- en geuzebrouwerij Boon biedt zoals gebruikelijk op zaterdag de aanwezigen een happy hour aan van 15u30 tot 16u30. Dezelfde dag wordt Art Valley ook nog ondergedompeld in poëtische sferen door het muzikaal-poëtisch duo Jan Vanlaet en Geert Vanhassel. “Een zanger die dicht met noten en een dichter die componeert met woorden is zeker de moeite waard”, weet Joëlle nog. “En dat is nog niet alles want de poëtische happening zal ook nog geanimeerd worden door kunstschilder Eric Migom en dit in samenwerking van de dovengemeenschap”.    
De deelnemende kunstenaars zijn Isabelle Belloi, Liselot Henderyckx, Philippe Cleys, Mieke Van den Berghe, Birgit Van der Haegen, Lea Sinnaeve, Joëlle Van Oers zelf, Marie-Noëlle Fierain, Patrick Jacquemijns, Bart Daems, Kathy Vandekerckhove, Eric Migom, Frank Nevens, Liliane Van der Elst, Georges Dassesse en Geert Van Belle. Kunstenaar Wim Adriaenssens uit Vollezele, die binnenkort naar Spanje verhuist, is eveneens van de partij. Hij maakt van de gelegenheid dankbaar gebruik om een aantal van zijn schetsen te koop aan te bieden. 
Het cultureel weekend is toegankelijk op zaterdag van 14 tot 21u en op zondag van 11 tot 18u.
Meer info over Art Valley en/of de kunstexpo op www.artvalley.be of bij 0476/46.94.65.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief