HERNE – Sinterklaas bij de senioren

C21 Css

HERNE – Sinterklaas bij de senioren

Deschuyffeleer_sinterklaas_herfelingen__31_
 
Deschuyffeleer_sinterklaas_herfelingen__29_
Deschuyffeleer_sinterklaas_herfelingen
Deschuyffeleer_sinterklaas_herfelingen__1_
 
Deschuyffeleer_sinterklaas_herfelingen__13_
Deschuyffeleer_sinterklaas_herfelingen__14_
 

In het Bavo-centrum in Herfelingen bracht St-Niklaas ook een bezoek aan de senioren van Herne. Voor alle aanwezigen had hij wat lekkers en een verrassing bij. De vrouwen werden bedacht met een boodschappentas van de gemeente en de heren met een extra blauw pilletje weliswaar van Smarties.

Het initiatief ging uit van de seniorenraad. Die had een uitnodiging toegestuurd aan alle 60-plussers van de gemeente. “Dit is de eerste keer dat wij vanuit de seniorenraad een Sinterklaasfeest organiseren. Toen wij al onze senioren aanschreven hadden wij geen flauw idee van de respons die wij gingen krijgen” glunderde secretaris Carine Vandevelde. “Uiteindelijk kregen wij 250 inschrijvingen binnen en dat is alleszins boven onze stoutste verwachtingen.”

St-Niklaas riep ook alvast enkele bijzondere personen op het matje. Zo waren de dagen rond Nieuwjaar voor ex-postbode Frans Alaert uit St-Pieters-Kapelle indertijd een hele klus om heelhuids met zijn fiets zijn ronde af te werken. Mariette Lanckmans met haar roots eertijds in de Brusselse Marollen en in het zwierige Congo was dan weer gedoemd een dansje te wagen met Zwarte Piet. En Rosa Peremans uit Kokejane mocht haar nachtegalenstem uitgebreid laten galmen. Ook schepen Marie-Louise De Vriese en burgemeester Kris Poelaert ontsnapten niet aan de spitsroede.  

“Schijnbaar vallen onze organisaties bij onze senioren in de smaak en genieten wij van een goede mond-aan-mond-reclame” aldus een uiterst tevreden voorzitter Paul Peeters. De samenkomst werd afgesloten met koffie, taart en dans.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022

archief