HERNE – Begraafplaats van Kokejane wordt gedeeltelijk ontruimd

C21

HERNE – Begraafplaats van Kokejane wordt gedeeltelijk ontruimd

Kerkhof_kokejane
HERNE – Begraafplaats van Kokejane wordt gedeeltelijk ontruimd - © Deschuyffeleer
 

Het gemeentebestuur heeft beslist de begraafplaats van Kokejane gedeeltelijk te ontruimen. Dat blijkt noodzakelijk door een gebrek aan ruimte gekoppeld aan de onmogelijkheid de begraafplaats nog verder uit te breiden. Het gaat vooral om oude graven waarvoor indertijd geen concessie werd aangevraagd en waarvan de grafrust inmiddels ruimschoots overschreden is.

De ontruiming is recent bekendgemaakt door aanplakking aan de ingang van het kerkhof en naast de te ontruimen graven. Het spreekt voor zichzelf dat de periode van Allerheiligen daartoe de meest aangewezen periode uitmaakt.
De duur van de aanplakking is bepaald op één jaar. Zo krijgen de nabestaanden en eventuele andere belanghebbenden ruimschoots de tijd te beslissen of ze alsnog toch nog een concessie willen aangaan. Tevens biedt het de mogelijkheid om persoonlijke en waardevolle voorwerpen van het grafmonument te verwijderen.
Het is een schier onmogelijke opdracht alle nabestaanden en eventuele andere belanghebbenden persoonlijk in te lichten over het voornemen tot ontruiming. Daarom wordt dan ook doelbewust een beroep gedaan op de methode van de wettelijk voorziene aanplakking. Wel is het zo dat de families waarvan de contactgegevens toch nog gevonden worden ook nog persoonlijk zullen worden aangeschreven.  
De ontruiming houdt in dat de graven zonder concessie, waarvan de wettelijke grafrust van 10 jaar al lang is overschreden, worden verwijderd. Aan de nabestaanden of  de eventuele andere belanghebbenden wordt wel nog de mogelijkheid geboden een concessie aan te gaan. Het toekennen van een concessie gaat dan wel gepaard met een herbegraving naar een vak voorzien voor graven met concessie. Alle kosten van de concessie en de overplaatsing vallen dan wel ten laste van de verzoekers.
De graven met concessie, die liggen in een perceel voor graven zonder concessie, zullen dan weer op kosten en door toedoen van het gemeentebestuur herbegraven worden in een vak dat uitsluitend bestemd is voor graven met concessie.
Wie vragen heeft kan terecht op de dienst bevolking via 02/397.11.59 of 02/397.11.55 of via gemeentebestuur@herne.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief