HERNE – Omnisport- en Sport-Anders-stages

C21 Css

HERNE – Omnisport- en Sport-Anders-stages

Dsc03010
 
Dsc03015
Dsc03020
Dsc03014
 

De sportdienst van Herne zette da afgelopen dagen andermaal een omnisportstage voor kinderen op het getouw in de sporthal Hernekouter. Zo waren zowel meisjes als jongens van 7 tot en met 14 jaar welkom. Ervaren sportmonitoren als Wim Blaton uit Herne en Daisy Boeykens uit Geraadsbergen stonden in voor de begeleiding. De deelnemers kregen overigens een ganse rits sportactiviteiten voorgeschoteld zoals hockey, voetbal, baseball, piramides bouwen,… kortom voor elk wat wils.

Voor de tweede keer ging in parallel ook een Sport-Anders-stage door. Deze stage richt zich tot kinderen met een mentale beperking. Onder de leiding van  Evi Elinckx uit Lennik en Saarke Buelens uit Gooik, twee gespecialiseerde monitoren, beleefden ook deze acht kinderen uit Herne, Halle, Tollembeek, Lembeek en Pepingen uitermate gesmaakte spel- en crea-momenten zoals atletiek, dans, circusinitiatie en bewegingsleer.

Zowel Evi als Saartje zijn ex-Chiroleidsters en studeren beiden pedagogie. Zij verzorgen reeds enige tijd in dit verband trainingen voor Doe aan Integratiesport (DAIS) onder de koepel van de vzw Andersvaliden Strijland Gooik. Door een intense promotiecampagne wisten zij dan ook reeds bij tal van ouders van kinderen met een mentale beperking de drempelvrees voor dergelijke sportstages te overwinnen.   

Het geheel stond onder de leiding van de gemeentelijke sportfunctionaris Franciska Dekens.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 jul 2022

archief